KADIROV SE PONOVO OGLASIO: Čečenski lider pojasnio koji su ciljevi ruske intervencije u Ukrajini!
Foto: Chechnya Administration Press Of / TASS / Profimedia

direktno

KADIROV SE PONOVO OGLASIO: Čečenski lider pojasnio koji su ciljevi ruske intervencije u Ukrajini!

Planeta -

Svrha specijalne operacije u Ukrajini je borba za budućnost Rusije i njene duhovne i moralne vrednosti, rekao je šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov na Telegram kanalu.

„I još jednom o Donbasu i našim istinskim ciljevima u vođenju NVO. <...> Mi se borimo ne samo za oslobođenje civila od višegodišnje nacističke samovolje. Borimo se za budućnost naše zemlje – Rusije, za naše tradicije, identitet, za duhovne moralne vrednosti, za religiju, za trijumf pravde“, napisao je on.

Čečenski lider je podsetio da je Rusija dugi niz godina upozoravala snage NATO-a na opasnost od „boravka“ na nacionalnim granicama, „uzdržano, ali razumljivo ponavljao da nema potrebe za mučenjem i istrebljenjem ruskog govornog stanovništva Donbasa i da je „Krim naš“.

„Ako smo tvrdoglavo ponavljali da možete da njegujete i žudite za svojim bezličnim LGBT masama koliko hoćete, ali da nam se ne namećete, to je značilo da to kod kuće nećemo dozvoliti. Mi ovo ne razumemo i ne prihvatamo. Ali i ovde su uvedene protiv sankcija Rusiji. Samo zbog neprihvatanja LGBT vrednosti“, naglasio je Kadirov.

Kurir.rs/RIA.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track