Grčka zabranila ministrima da zapošljavaju rodbinu

Protiv korupcije

Grčka zabranila ministrima da zapošljavaju rodbinu

Planeta -
Član konzervativne stranke, Viron Polidoras, prošlog je meseca iskoristio to što je na jedan dan obavljao funkciju predsedavajućeg privremenog parlamenta da bi zaposlio svoju ćerku za stalno

ATINA - Grčka je zabranila svojim ministrima da zapošljavaju bliske članove porodice kao svoje pomoćnike ili savetnike, kao odgovor na burnu reakciju javnosti kad je prošlog meseca predsedavajući parlamenta, koji je na toj poziciji bio tek 24 sata, primio u stalni radni odnos u toj instituciji sopstvenu ćerku.

Mnogi građani Grčke, koja se već petu godinu zaredom nalazi u recesiji i trenutno se bori da ostane u sastavu evrozone, optužuju političke stranke koje su bile na vlasti u poslednje četiri decenije za sveprisutni nepotizam u javnom sektoru.

Član konzervativne stranke, Viron Polidoras, prošlog je meseca iskoristio to što je na jedan dan obavljao funkciju predsedavajućeg privremenog parlamenta da bi zaposlio svoju ćerku za stalno. Lokalni mediji su njegov potez okarakterisali kao "nemoralan", a hiljade ljudi su se pridružili grupi na "Fejsbuku" pod nazivom "Polidorasova ostavka odmah".

Grčku javnost je razbesneo potez pomenutog političara, budući da je u toj zemlji više od polovine mladih nezaposleno kao posledica primene oštrih mera štednje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track