05:51

TO JE BILA JEDNA NEORGANIZOVANA BEŽANIJA! Rusima opada motivacija? Sve ukazuje da se DEŠAVAJU PROMENE NA TERENU

KURIR Televizija

TO JE BILA JEDNA NEORGANIZOVANA BEŽANIJA! Rusima opada motivacija? Sve ukazuje da se DEŠAVAJU PROMENE NA TERENU

Planeta -

Luka Kastratović predsednik Izvršnog odbora Kluba generala i admirala Srbije i Milan Đukić, advokat, poslanik SPO u AP Vojvodine u jutarnjem programu Kurir televizije govorili su povlačenju ruske vojske iz Ukrajine.

Prema rečima Milana Đukića odlazak ruske vojske iz okoline Harkova više je ličilo na neorganizovanu bežaniju nego na organizovanu specijalnu operaciju.

- Prema snimcima koji se dele na društvenim mrežama to je bila jedna neorganizovana bežanija. Stav naše zemlje je da ta specijalna operacija zapravo agresija na jednu suverenu zemlju i ja volim da se pridržavam tog stava - kaže Đukić.

Luka Kastratović, Milan Đukić
foto: Kurir televizija

Očigledno je da se na frontu dešavaju neke promene, a vreme će pokazati šta se zaista desilo, kaže advokat, poslanik SPO u AP Vojvodine.

- A o tretiranju civila od strane ruske vojske najbolje govori to šta se dešavalo u Kijevu na početku te specijalne operacije. Pomeranje fronta je očekivano. Ruske snage su uspele da osvoje dobar deo Ukrajine, a ovo jeste pokazatelj da su Ukrajinci popirilično zainteresovani da vrate svoju teritoriju, dok kod Rusa opada motivacija. U Rusiji ne postoji nijedan glas koji ne podržava ovo što se zove specijalna operacija, jer mogu da dobiju petnaest godina robije. Ukrajina je naoružavana od strane zapada. Za uslove koje Rusija poseduje, na terenu se baš i nije moglo videti neko savremeno oružje - naveo je Đukić.

Luka Kastratović, Milan Đukić
foto: Kurir televizija

Luka Kastratović, predsednik Izvršnog odbora Kluba generala i admirala Srbije istakao je da se agresija NATO na Srbiju nikako ne može porediti sa specijalnom operacijom u Ukrajini.

- Evropom vladaju poražene snage iz Drugog svetskog rata. Evropa nikada ne može da oprosti ono što se desilo tada - kaže Kastratović.

Luka Kastratović, Milan Đukić
foto: Kurir televizija

Predsednik Turske je pokazao veliku diplomatsku veštinu, a ono što od početka traži je sastanak Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog.

- Ovde i ako dođe do nekih pregovovora, biće primirje, ali ne verujem u trajno rešenje koflikta - kaže advokat Đukić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

13:16

UKRAJINA IMA KECA U RUKAVU? Pobedničku taktiku drže u VELIKOJ TAJNOSTI! Analitičari: RAZBIĆE RUSKU VOJSKU OKO HERSONA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja