GRANATIRANO RODNO MESTO ZELENSKOG: Ruske snage krenule u napad! Onesposobile termoelektranu, grad ostao bez vode, struje VIDEO
Foto: Printscreen

rat u ukrajini

GRANATIRANO RODNO MESTO ZELENSKOG: Ruske snage krenule u napad! Onesposobile termoelektranu, grad ostao bez vode, struje VIDEO

Planeta -

Ruske snage napale su danas više ciljeva u Ukrajini, granatirajući i Krivi Rog, rodno mesto ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog.

Šef vojne administracije Dnjepropetrovskog regiona Oleksandr Vilkul potvrdio je da je došlo do granatiranja grada.

On je poručio građanima preko Telegrama da ostanu u kućama, preneo je ukrajinski Interfaks.

Ruski i ukrajinski blogeri i mediji navode da je desetak strateških bombardera Tu 95MS Medved poletelo danas popodne iz baze Engels u Stavropoljskoj oblasti i da su lansirali krstareće rakete na ekonomsko vojne ciljeve širom Ukrajine.

Na Krivi Rog, rodno mesto Zelenskog navodno je lansirano 6 raketa H 101 od kojih je jedna pogodila i onesposobila termoelektranu u tom gradu na Dnjepru koja je treća po veličini u zemlji.

Za sada nema informacija o žrtvama, a posle napada je nestalo interneta, struje, vode u gradu.

Navodno je gađana i termoelektrana u gradu ali i vodosnabdevalište i akumulacija na Ingulecu.

Nema struje i vode a reka se izliva ogromnom brzinom i mogla bi za nekoliko sati da ugrozi pontonske mostove kod Davidovog Broda.

Posle uspešne ukrajinske kontraofanzive, ruske snage su danas nastavile sa napadima na položaje Kijeva i proruski analitičari procenjuju da je granatiranje rodnog mesta Zelenskog pokazatelj da Moskva kreće u svoju ofanzivu.

Osim u Krivom Rogu, eksplozije su se, navodno, čule i u Zaporožju i Odesi.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Inferfax/Kijev indipendent

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track