NAVODNI SNIMAK UKRAJINSKOG JURIŠA NA RUSKE POLOŽAJE: Jedan deo videa iskorišten i za propagandu Kijeva!
Foto: STR / AFP / Profimedia

nepotrvrđeno

NAVODNI SNIMAK UKRAJINSKOG JURIŠA NA RUSKE POLOŽAJE: Jedan deo videa iskorišten i za propagandu Kijeva!

Planeta -

Pre nekoliko dana na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome se vidi ratište snimljeno kamerom na vojničkom šlemu. Kao što se vidi na snimku, vojnik se nalazi iza mitraljeza na oklopnom vozilu.

Vozilo prolazi poljem ka naselju, a vojnik sve vreme puca. Ne zna se tačno kada je snimak napravljen niti koliko je autentičan. Na snimku se čuje engleski, pa je moguće da se radi o borcu koji je došao iz inostranstva da se bori na strani Ukrajine.

Ali ukrajinska vojska je objavila nekoliko kadrova snimka u današnjem promotivnom videu.

Ispod je ukrajinski promotivni video koji je objavila vojska Ukrajine. „Sloboda je naša religija“, stoji na kraju snimka kojim se Rusi pozivaju da napuste zemlju.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track