PUTIN U UZBEKISTANU SA SIJEM, MODIJEM, ERDOGANOM... Jedan detalj mnogima zapao za oko VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

samit

PUTIN U UZBEKISTANU SA SIJEM, MODIJEM, ERDOGANOM... Jedan detalj mnogima zapao za oko VIDEO

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je danas u dvodnevnu posetu Uzbekistanu, gde će učestvovati na samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), a predviđen je i niz sastanaka sa svetskim liderima.

Putin će se danas sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, kome je to prvo putovanje van zemlje od početka pandemije koronavirusa.

Ruski lider će razgovarati i sa kolegom iz Kirgizije Sadirom Džaparovom, sa predsednikom Turkmenistana Serdarom Berdimuhamedovim, predsednikom Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevim, predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem, kao i premijerom Pakistana Šahbazom Šarifom, rekao je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Pored toga, danas će biti održan trilateralni samit Rusija-Mongolija-Kina, preneo je TAS.

Putin će sutra održati bilateralne razgovore sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, indijskim premijerom Narendrom Modijem i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

Snimak Putinovog sletanja u Uzbekistan već se deli društvenim mrežama, a mnogima je zapalo za oko to što je izbegavao da se rukuje sa okupljenima.

Spekuliše se da je to zbog činjenice da se Putin plaši koronavirusa i da zbog toga izbegava bliži kontakt sa ljudima i drži se na distanci.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track