440 TELA U MASOVNOJ GROBNICI! Ukrajinska policija tvrdi da je navodno mesto stradanja pronašla u Izjumu!
Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

lice rata

440 TELA U MASOVNOJ GROBNICI! Ukrajinska policija tvrdi da je navodno mesto stradanja pronašla u Izjumu!

Planeta -

Masovna grobnica sa oko 440 tela pronađena je u ukrajinskom gradu Izjumu nakon što je oslobođen od ruske kontrole, rekao je za Skaj njuz ukrajinski policajac.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je juče da je pronađeno "mesto masovnog sahranjivanja", ali je rekao da će "jasne, proverene informacije" biti objavljene danas.

-Želimo da svet zna šta se zaista dešava i do čega je dovela ruska okupacija, rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju naciji.

Rojters navodi da nisu mogli da provere ove tvrdnje iz drugih izvora, a zasad se tim povodom Moskva nije oglasila.

Na fotografiji koju je objavio šef njegovog kabineta vidi se nekoliko drvenih krstova koji štrče iz humki u zemlji, okruženi drvećem.

-Pronađena je masovna grobnica u Izjumu u oblasti Harkova, napisao je Andrij Jermak.

-Neophodne procedure su već počele. Sva tela će biti ekshumirana i poslata na forenzičko ispitivanje... Rusija je zemlja ubica. Država sponzor terorizma, dodao je.

Ranije je Skaj njuz emitovao intervju sa Serhijem Bolvinovim, glavnim policijskim istražiteljem za oblast Harkov, koji je rekao da je otkrivena masovna grobnica.

On je rekao da su policajci takođe upoznati sa nizom drugih lokacija u regionu Harkova.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Skaj njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track