CEO SVET SE PITA KOJU ULOGU ĆE HARI IMATI NA KRALJIČINOJ SAHRANI: Britanski mediji bruje o onome što su svi hteli da znaju!
Foto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

sve je organizovano

CEO SVET SE PITA KOJU ULOGU ĆE HARI IMATI NA KRALJIČINOJ SAHRANI: Britanski mediji bruje o onome što su svi hteli da znaju!

Planeta -

Prinčevi Vilijam i Hari će hodati jedan pored drugog u pogrebnoj povorci na sahrani kraljice Elizabete, navodi se u izveštajima.

Braća će po drugi put za nedelju dana ostaviti po strani svoje nesuglasice kako bi iskazali poštovanje prema pokojnoj baki.

U ponedeljak će se kraljičin kovčeg preneti od Vestminster Hola, gde je njen kovčeg bio do Vestminsterske opatije.

Braća su retko viđena zajedno u javnosti otkako je vojvoda od Saseksa napustio kraljevske dužnosti u februaru 2020. i preselio se preko Atlantika sa suprugom Megan Markl, prenosi Miror.

Podsetimo, pre nekoliko dana Vilijam i Hari sa svojim su suprugama Kejt i Megan zajedno prošetali pred okupljenom masom koja je došla da oda počast kraljici, a to je bilo njihovo prvo zajedničko pojavljivanje.

Na pogrebu u ponedeljak tri najstarija kraljičina unuka hodaće iza kralja Čarlsa, princeze Ane, princa Endrua i princa Edvarda, koji će predvoditi povorku kraljevskih članova iza pogrebnog sanduka pokojne kraljice.

Iza unuka će biti kraljičin zet, viceadmiral Timoti Lorens, kraljičin rođak vojvoda od Gločestera i njen nećak grof od Snoudona.

U Velikoj Britaniji i zemljama Komonvelta već danima traje žalost za kraljicom Elizabetom. Njena porodica obilazi okupljene građane, ali i prati kraljičin kovčeg, koji je iz Škotske stigao u Edinburg, zatim u Bakingemsku palatu, a trenutno je položen u Vestminster holu, gde ga mogu videti ožalošćeni građani.

Kurir.rs/Miror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track