SERIJA NAPADA NA PRORUSKE FUNKCIONERE: Jedan raznet u kancelariji, gradonačelnik Berdjanska izrešetan! Stradalo pet osoba
Foto: screenshot Twitter

likvidacije

SERIJA NAPADA NA PRORUSKE FUNKCIONERE: Jedan raznet u kancelariji, gradonačelnik Berdjanska izrešetan! Stradalo pet osoba

Planeta -

Za samo nekoliko časova najmanje pet proruskih funkcionera na teritoriju Ukrajine pod ruskom okupacijom, javlja Guardian. Radi se o lokalnim čelnicima koje je imenovala Moskva.

Proruski funkcioneri ubijeni su na teritorijima udaljenim stotinama kilometara i to u Lugansku na istoku, u Hersonu na jugu i u Berdjansku. Ruske snage za te smrti krive Kijev, a Ukrajina nije preuzela odgovornost za bilo koji od tih napada, bar javno.

Lugansk

U bombaškom napadu u samoproglašenoj Narodnoj Republici Lugansk ubijeni su glavni tužilac i njegov zamenik, a u raketnom napadu na administrativnu zgradu u Hersonu ubijeno je najmanje troje proruskih funkcionera, piše novinar Reutersa Felix Light.

Berdjansk

Što se tiče Berdjanska, tamo su, prema tvrdnjama ruskih snaga, ubijeni gradonačelnik i njegova supruga dok su bili na putu prema izbornom poverenstvu zaduženom za organizacije referenduma o priključenju Rusiji.

Gradska uprava nije saopštila detalje kako su Oleg Bojko i njegova supruga Ljudmila Bojko ubijeni u svojoj garaži u Berdjansku, koji se nalazi u Zaporoškoj oblasti na jugu Ukrajine. Ali gradska uprava opisala je ubistva kao "dvostruko ubistvo".

Kurir.rs/Index/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track