UZNEMIRUJUĆI INCIDENT: Vozač školskog autobusa držao devojčicu (13) zatvorenu da bi joj izrazio joj ljubav, roditelji u šoku
Foto: Printscreen/YouTube

bizarno

UZNEMIRUJUĆI INCIDENT: Vozač školskog autobusa držao devojčicu (13) zatvorenu da bi joj izrazio joj ljubav, roditelji u šoku

Planeta -

Vozač autobusa iz Luizijane se predao nakon što je navodno zadržao učenicu u svom autobusu kako bi joj izjavio ljubav.

Kako prenosi Njuzvik, Kristofer Taplin (33) trebalo je da ostavi 13-godišnjakinju u ponedeljak ujutru u njenoj srednjoj školi u Brusliju u Luizijani. Vozač autobusa je pustio druge učenike, ali je devojčicu zadržao samu.

Policijska uprava Bruslija saopštila je da ju je Taplin držao desetak minuta izražavajući joj ljubav, pre nego što ju je pustio da ode.

Vozač je takođe, navodno, ostavio poruku porodici devojčice, izjavljujući da je voli i da je posmatra otkako je počela da pohađa srednju školu.

Nakon što je policija zatražila pomoć javnosti u lociranju Taplina, osumjnjičeni se predao policiji i optužen je za otmicu i uhođenje maloletnika.

Roditelji drugih đaka ostali su šokirani celim slučajem jer je Taplin bio omiljen među decom.

Školski okruzi širom zemlje bore se sa stalnim nedostatkom vozača autobusa. Pandemija kovida dovela je do egzodusa radnika jer su mnogi otišli u penziju ili na poslove sa višim platama ili manje društvenih kontakata.

Nekoliko okruga ponudilo je podsticaje za privlačenje vozača autobusa. U Džordžiji, školski distrikt okruga Hol povećao je svoju satnicu na skoro isti iznos koji zarađuju nastavnici. U Masačusetsu su pripadnici Nacionalne garde obučeni za vozače autobusa kako bi ublažili nedostatak osoblja.

Ranije ove godine, Odeljenje za saobraćaj i Odeljenje za obrazovanje su se čak privremeno odrekli određenih uslova za vozače kandidata. Savezno odricanje je omogućilo državama da zaposle manje obučene vozače školskih autobusa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track