07:19

UŽIVO IZ ENGLESKE: Nema nikog na ulicama, zbog sprovoda kraljice Velika Britanija je kao ZEMLJA DUHOVA!

sahrana veka

UŽIVO IZ ENGLESKE: Nema nikog na ulicama, zbog sprovoda kraljice Velika Britanija je kao ZEMLJA DUHOVA! (VIDEO)

Planeta -

Poslednji ispraćaj britanske kraljice Elizabete II u Londonu bila je glavna tema u današnjem Pulsu Srbije, a pored uključenja u direktan prenos sahrane, u emisiji je uzela učešće novinarka Nataša Tejt, koja se javila iz engleskog Bormita.

- Ceo svet odaje počast kraljici, Englezi su jako tužni. Na ulicama drugih gradova u Engleskoj nema nikoga, svi uživo gledaju sahranu. Kada pomislite šta je sve uradila za narod za 70 godina vladavine, jasno je što je svi vole. Imala je dobar smisao za humor, to i provejava u javnosti kroz priče po njenoj smrti. Svi je se rado sećaju. Radio stanice puštaju tužnu muziku, voditelji su obučeni u crno - opisala je atmosferu Nataša Tejt.

Novinarka Nataša Tejt
Novinarka Nataša Tejtfoto: Printscreen Kurir TV

- I Čarlsa dosta vole iako su bili vezani za kraljicu, pre svega što je bio dosta uz nju i dosta se zalaže za ekološke teme poput većine Engleza. Zaista služi narodu.

Novinarka je ispričala i jednu nedavnu anegdotu iz kraljičinog života.

- Pre godinu dana dok je šetala dvorcem Balmoral u Škotskoj, srela je dvojicu turista iz SAD. Nisu prepoznali da je to kraljica, pa su je upitali da li je upoznala Elizabetu. Rekla im je da nije i da pitaju momke iz obezbeđenja. Na kraju su je čak i zamolili da ih slika sa obezbeđenjem i tek po povratku u Ameriku shvatili su s kim su pričali.

Konačno, opisala je i kako su izgledali protekli dani na Ostrvu.

- Mnogo je ljudi krenulo u London, ne samo iz Engleske već i iz čitavog sveta, samo da bi odalo počast preminuloj kraljici. Mnogi su voleli tradiciju koja je uključivala kraljicu Elizabetu, na primer kad neko napuni 100 godina ona mu pošalje čestitku, pa njena obraćanja uz čaj za Novu godinu... Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track