PRVI SNIMAK OSLOBOĐENOG HRVATA KOJI JE RATOVAO NA STRANI UKRAJINE: Mesecima bio u zarobljeništvu a sada se vraća kući VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

rat u ukrajini

PRVI SNIMAK OSLOBOĐENOG HRVATA KOJI JE RATOVAO NA STRANI UKRAJINE: Mesecima bio u zarobljeništvu a sada se vraća kući VIDEO

Planeta -

Rusija i Ukrajina su juče izvršile neočekivanu razmenu više od 200 zarobljenika, uključujući i zapovednike puka Azov iz Marijupolja za koje je prethodno bilo rečeno da će im se suditi, i 10 stranaca među kojima je i hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg.

On je već s devetoricom drugih stranih državljana avionom sleteo u Saudijsku Arabiju, a objavljen je i snimak njihovog dolaska u zemlju.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštilo je da je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zarobljen u Ukrajini u aprilu, danas oslobođen i će sutra biti u Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske, zajedno sa Službom spoljnih poslova, od prvog dana predano je radila i sarađivala sa ukrajinskim telima na oslobađanju Prebega, a to je bila i tema razgovora predsednika Vlade RH Andreja Plenkovića s ukrajinskim državnim vrhom, tokom njegove posete Ukrajini u maju.

Ovim putem zahvaljujemo i Saudijskoj Arabiji i prestolonasljedniku Mohamedu bin Salmanu na zalaganju, kao i ukrajinskoj strani na saradnji i svesrdnoj pomoći u rešavanju ovog slučaja, saopštili su iz ministarstva.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track