01:52

JEDINI CILJ LETIŠE DŽEJMS JE DA UKLONI TRAMPA?! Ravasi oštro o vrhovnoj tužiteljki: Ona je partijski aparatić koji ODIŠE RASIZMOM

KURIR TV

JEDINI CILJ LETIŠE DŽEJMS JE DA UKLONI TRAMPA?! Ravasi oštro o vrhovnoj tužiteljki: Ona je partijski aparatić koji ODIŠE RASIZMOM

Planeta -

Glavna tužiteljka Njujorka optužila je bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i njegovu kompaniju za prevaru, navodeći da su lažima uvećali imovinu za milijarde dolara, uključujući terene za golf, hotele i njegove domove u „Trampovoj kuli” i Mar-a-Lago na Floridi.

Osnivač organizacije "Srbi za Trampa" i politički strateg prof. Olga Ravasi uključila se u jutarnji program Kurir televizije gde se dotakla ove skandalozne izjave vrhovne tužiteljke.

Olga Ravasi
foto: Kurir Televizija

- Letiša Džejms, glavna tužiteljka Njujorka je samo još jedan partijski aparatić, politički ubica. Ona ima vrlo upitne stavove koji odišu rasizmom i na poziciju je došla po tom demokratskom ključu. Izborima naravno, ali ispunjava kriterijume raznolikosti. Sa druge strane ona je pre 2 godine kada je izabrana u svojoj inicijalnoj kampanji jedino nudila eliminaciju Donalda Trampa iz političkog života Amerike. Demokrate i u ovom izbornom ciklusu ne nude ništa svojim glasačima, dok mi ovde imamo veliku krizu - rekla je Ravasi.

Tužba udara u srž onoga što je Trampa učinilo poznatim: sliku bogatstva i raskoši koju je prihvatao tokom svoje karijere prvo kao investitor u nekretnine, a zatim kao rijaliti TV voditelj, a kasnije i kao predsednik.

Letitia James, Letiša Džejms, Donald Tramp
foto: AP/Mary Altaffer, EPA/Peter Foley

Njena tužba, podneta državnom sudu u Njujorku, predstavlja vrhunac trogodišnje građanske istrage protiv Trampa i njegove organizacije. Troje Trampove najstarije dece Donald mlađi, Ivanka i Erik Tramp, takođe su imenovani kao optuženi, zajedno s dvojicom dugogodišnjih rukovodilaca kompanije.

Džejmsova želi da Tramp i ostali optuženi plate najmanje 250 miliona dolara, što je, kako je rekla, približna vrednost beneficija koje su stekli lažnim prikazivanjem. Istraga je otkrila potencijalna krivična dela, uključujući falsifikovanje poslovnih dokumenata, izdavanje lažnih finansijskih izveštaja, prevaru u osiguranju, zaveru i bankarsku prevaru.

0695213207, Donald Tramp
foto: Phil Harris / MirrorPix / Profimedia

Trazi se zabrana Trampu i njegovoj organizaciji kupovine komercijalnih nekretnina bar na pet godina, da dobijaju kredite od banaka u Njujorku i trajna zabrana Trampu i troje njegove odrasle dece da budu službenici ili direktori u bilo kojoj njujorškoj korporaciji ili sličnom poslovnom subjektu u državi Njujork.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track