07:48

OGLASIO SE NAŠ AMBASADOR U ITALIJI NAKON POBEDE DESNICE Simpatizerka Musolinija menja odnos prema migrantima EVO ŠTA ĆE BITI SA EU

kurir televizija

OGLASIO SE NAŠ AMBASADOR U ITALIJI NAKON POBEDE DESNICE Simpatizerka Musolinija menja odnos prema migrantima EVO ŠTA ĆE BITI SA EU

Planeta -

Ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić rekao je u jutarnjem programu Kurir televizije da je pobeda Đorđe Meloni bila očekivana, sudeći po anketama, kao i da se dalji tok odnosa Italije i EU neće mnogo promeniti.

- Mnoge ankete su govorile da će ovo biti ishod izbora, ali je važno naglasiti i da je izlaznost jako mala. Pobeda Melonijeve nije iznenađenje, ali otvara pitanje šta će biti dalje - kaže Goran Aleksić, ambasador Srbije u Italiji.

On dodaje da se čeka koalicioni dogovor da li će baš Đorđa Meloni biti premijerka i pred njom su energetska pitanja, pitanja ekonomije, visokih računa...

Goran Aleksić
foto: Kurir televizija

- Desnica predvođena Melonijevom, koja je bila u opoziciji je osvojila većinu. Ona je veoma hrabar i pripremljen političar koja je partiju sa margine dovela do fantastičnih rezultata - kaže Aleksić.

Italija je dobila vladu koja je veoma desničarski nastrojena, što je nezabeleženo od Drugog svetskog rata, a ambasador Srbije u Italiji ističe da nam tek predstoji da vidimo u kom smeru će se njihova politika kretati kada je u pitanju odnos sa EU.

- Poslednja njena izjava u kampanji bila je veoma umerena. Taj odnos sa Evropom će pretrpeti određene korekcije, ali će ostati u dobrim odnosima i sa Briselom i sa Nato paktom, to niko ne dovodi u pitanje - ističe ambasador Aleksić.

On je istakao da se Italija neće zatvoriti tako lako, kako su mnogi govorili.

- Možemo očekivati pojačanu kontrolu, da će nova vlada imati oštriji kurs prema migrantima. Da će se preispitati politika prema migranitma, to je verovatno - kaže ambasador Aleksić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track