Najnovije vesti

DMITRIJ MEDVEDEV: Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje! Sprečićemo da se ono pojavi bilo gde, pa i u Ukrajini
Foto: EPA / Yulia Zyryanova / Sputnik

nova poruka

DMITRIJ MEDVEDEV: Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje! Sprečićemo da se ono pojavi bilo gde, pa i u Ukrajini

Planeta

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev u svom obraćanju preko zvaničng kanala na Telegramu ponovo je upozorio na mogućnost nuklearnog napada na Ukrajinu i ponovo izrekao bujicu uvreda na račun zapadnih političara sa posebnim osvrtom na britansku premijerku Liz Tras i njne odgovor da je i ona spremna da uzvrati nuklearnim udarom ako Velika Britanija bude napadnuta.

"Naši neprijatelji vole da daju veličanstvene izjave. Opterete se terminima "sloboda", "demokratija", "misija". U stvari, ovo je samo ritualna verbalna dijareja. Fontane dijareične demagogije, zajedno sa opakom graktačkom retorikom, postale su odavno dokazano oružje anglosaksonskog sveta, kojim preplavljuju ostatak čovečanstva u pokušaju da odbrani svoju ekskluzivnost i pravo da vladaju svetom.

Dmitrij Medvedev, poruka, nuklearno naružanje, Rusija, Kijev
foto: Foto: Printscreen Telegram

Tema poslednjih dana je ruska nuklearna pretnja.

Bajden i Trus, razni sekundarni Blinkini i Sulivani, prskajući atlantsku pljuvačku, zahtevaju da Rusija skine ruku sa svog „nuklearnog dugmeta“. Zajedno, stalno nam prete „zastrašujućim“ posledicama ako Rusija upotrebi nuklearno oružje. A londonska tetka, mlada uma, potpuno je spremna da odmah počne razmenu nuklearnih udara sa našom zemljom.

Moram ponovo da podsetim – za one gluve koji čuju samo sebe. Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje ako je potrebno. U unapred određenim slučajevima. U strogom skladu sa Osnovama državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja. Ako smo mi ili naši saveznici napadnuti ovom vrstom oružja, Ili ako agresija upotrebom konvencionalnog naoružanja ugrozi samo postojanje naše države. O tome je nedavno direktno govorio predsednik Rusije.

Dmitrij Medvedev, poruka, nuklearno naružanje, Rusija, Kijev
foto: Foto: Printscreen Telegram

Pored toga, učinićemo sve da sprečimo pojavu nuklearnog oružja kod naših neprijateljskih suseda. Na primer, u nacističkoj Ukrajini, koju danas direktno kontrolišu zemlje NATO-a.

Besmisleno je računati na razum i političku volju kijevskog režima. Ali još uvek postoji krhka nada za zdrav razum i osećaj samoodržanja neprijateljskih zemalja koje im tolerišu. Oni razumeju da ako pretnja Rusiji pređe utvrđenu granicu opasnosti, mi ćemo morati da odgovorimo.

Ne pitajući nikoga za dozvolu, bez dugih konsultacija. I definitivno nije blef.

Pitanje je drugačije. Zamislite da je Rusija prinuđena da upotrebi najstrašnije oružje protiv ukrajinskog režima, koji je izvršio akt agresije velikih razmera opasan za samo postojanje naše države. Verujem da se NATO ni u ovoj situaciji neće direktno mešati u sukob. Uostalom, za Severnoatlantsku alijansu je mnogo važnija bezbednost Vašingtona, Londona, Brisela od sudbine propadajuće Ukrajine, koja nikome nije potrebna, čak i ako je obilato snabdevena raznim naoružanjem. Snabdevanje modernim oružjem je samo posao za zapadne zemlje, međutim, u velikoj meri upletene u mržnju prema nama. Ne više. Prekomorski i evropski demagozi neće propasti u nuklearnoj apokalipsi. Stoga će progutati upotrebu bilo kakvog oružja u trenutnom sukobu. Ovako nešto…

Bilo bi lepo da ovaj žalosni zaključak bar delimično realizuju vlasti u Kijevu. Avaj, ovo je skoro nemoguće. Oni su u stalnom ratnom ludilu sa kratkim pauzama za bizarne snove o drogama.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja