ŠOJGU OBILAZI MOBILISANE: Provera obuke na poligonu Alabino!
Foto: EPA/ABIR SULTAN

vanredna inspekcija

ŠOJGU OBILAZI MOBILISANE: Provera obuke na poligonu Alabino!

Planeta -

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu stigao je na poligon Alabino kod Moskve da proveri tok obuke pozvanih iz rezervnog sastava, delimično mobilisanih. On je pregledao intenzivnu obuku rezervista iz vatrenog oružja, taktičku i medicinsku obuku.

Nastava se takođe odvija noću.

Šojgu je skrenuo pažnju komandi na obezbeđivanje mobilisanog toplog obroka kako u jedinicama tako i na poligonima. Pored toga, ministar je pregledao uslove za smeštaj mobilisanih, prenosi RIA Novosti .

Sergej Šojgu je takođe saslušao izveštaje o prolasku borbene obuke mobilisanih po vojnim specijalnostima, kao i o daljoj borbenoj koordinaciji u sastavu jedinica. Izveštaje su sačinili zamenik ministra odbrane general-pukovnik Junus-Bek Jevkurov i načelnik Glavne uprave za borbenu obuku general-pukovnik Ivan Buvalcev.

Ukazom ruskog predsednika Vladimira Putina najavljena je delimična mobilizacija od 21. septembra 2022. godine. Prema rečima samog Šojgua, delimično mobilisani će vršiti kontrolu nad oslobođenim teritorijama u Ukrajini u blizini linije dodira, koja prelazi hiljadu kilometara. Planirano je pozivanje 300.000 rezervista. Ovo je više od 1% ukupnog mobilizacionog resursa zemlje.

27. septembra završava se glasanje na oslobođenim teritorijama Zaporoške i Hersonske oblasti, u LNR i DNR. Glavna pitanja referenduma su odnos prema ulasku ovih regiona u sastav Rusije.

Kurir.rs/Rossia 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track