KRVAVO POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA U KABULU: U eksploziji na univerzitetu poginulo najmanje 23, ranjeno 30! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

drama

KRVAVO POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA U KABULU: U eksploziji na univerzitetu poginulo najmanje 23, ranjeno 30! VIDEO

Planeta -

Oko stotinu studenata polagalo je prijemni ispit u obrazovnom institutu u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, kada se napad dogodio. U eksploziji je povređeno više od 30 ljudi, a poginulo najmanje 23, prenosi CNN.

„Kada sam ušao u salu, video sam svoje kolege oblivene krvlju. Saznao sam da se eksplozija dogodila unutar sale. Bio sam u šoku, tražio sam prijatelje. Većina je izašla živa, ali ne i moj najbolji prijatelj. imala je samo 19 godina i bila je najinteligentnija u čitavoj generaciji“, rekao je student za CNN.

Policija je saopštila da kada je reč o žrtvama napada, većina su studentkinje. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, iako tu oblast uglavnom naseljavaju Hazari, etnička manjina koja je bila meta ranijih napada militantne grupe Islamska država. Portparol talibana Zabiulah Mudžahid osudio je napad na Tviteru, prenosi Srednja.hr.

- Islamski Emirati Avganistan nazivaju napad na centar velikim zločinom, najoštrije ga osuđuju i izražavaju najdublje saučešće porodicama žrtava ovog incidenta, napisao je portparol talibana.

Kurir.rs/Srednja.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja