Najnovije vesti

BITKA KRASNI LIMAN?! Ukrajinci na ulazu u grad okačili zastavu! Rusi tvrde da i dalje drže grad!
Foto: Printscreen Twitter

rat u ukrajini

BITKA KRASNI LIMAN?! Ukrajinci na ulazu u grad okačili zastavu! Rusi tvrde da i dalje drže grad!

Planeta

Krasni Liman, grad u Donjeckoj oblasti koji je pre rata 24. februara imao više od 22. 000 stanovnika postao je trenutni fokus obe vojske koje se oko njega bore već 20 dana.

Dok ruske snage čine lokalne snage, kubanski kozaci, pripadnici VDV kojima pomaže artiljerija Luganske narodne milicije uz pomoć ruske avijacije vžestoko se bore za osvajanje ovog grada.

Trenutno se grad nalazi u poluokruženju, ali ruska vojska uspeva da koliko toliko zadrži liniju odbrane. Međutim, na društvenim mrežama osvanuo je snimak ukrajinskih paodbrana, koji su dolšli terenskim vozilom popeli se i obesilu ukrajinsku zastavu.

Za sada nema tačnih informacija, ko drži Krasni Liman i da li su se ruski vojnici posle žestokih borbi povukli iz grada.

Komandir BARS-a 13, u kratkom raportu o Limanu je rekao:

– Bataljon je povučen iz Drobiševa u rejon Kremenne. Momci su živi i spremni. Rezerve su zaista pogodne, dovoljne su da odvrate neprijateljske pokušaje da probiju put od Kremenne do Limana, dodao je on.

S druge strane simpatizeri i podržavaoci Ukrajine likuju i slave. Za sada neam preciznih informacija o tome šta se dešava u Krasnom Limanu.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja