ISPRAVKA: Bajdenov gaf pogrešno protumačen, američki predsednik nije senilan i zaboravan
Foto: Printscreen/Twitter

ISPRAVKA: Bajdenov gaf pogrešno protumačen, američki predsednik nije senilan i zaboravan

Planeta -

Naš portal je 1. oktobra 2022. objavio tekst pod nazivom: GOSPODINE PREDSEDNIČE?! Bajden napravio još jedan gaf: Ovo je tragično i slama srce VIDEO, a analiza fekt-čekera pokazala je da je vest bila dezinformacija. Vest nije bila podeljena na našim društvenim mrežama, a ovom prilikom objavljujemo ispravku i izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu.

Naime, Kurir.rs je preneo video snimak Bajden koji je bio u kancelariji Savezne agencije za upravljanje hitnim situacijama (FEMA) gde je pričao o uraganu Ijan koji je protutnjao Floridom, a nakon što je završio svoj govor, američki predsednik skrenuo je na desno i krenuo prema okupljenima potpuno nesvestan poziva zvaničnice FEMA-e "gospodine predsedniče?!".

Prema analizama fekt-čekera ovo još "jedan pokušaj da se Džo Bajden predstavi kao senilni “deduška” koji ne zna gde je levo".

Naime, kako raskrinkavanje.me piše u svojoj analizi, "mediji po ko zna koji put, pokušavaju da ovaj, naizgled bezazlen i, na kraju krajeva – ljudski i empatičan čin, pripišu mentalnom stanju prvog čovjeka SAD. Da li je ispoštovao saradnike? Izgleda da ne. Da li je OK to što se rukovao sa ljudima koji pokušavaju da pomognu milionima ugroženih na Floridi da prežive nalet uragana? Svakako da da", smatraju u svojoj analizi.

Kurir se izvinjava čitaocima koje je doveo u zabunu prenošenjem ovog snimka, pripisujući mu epitete poput senilnosti, zaboravnosti itd.

Kompletnu analizu pročitajte na Raskrinkavanje.me.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track