NEMAČKA MINISTARKA ODBRANE KRISTIN LAMBERHT IZ ODESE: Šaljemo vam raketne sisteme PVO IRIS-T SL, ali ne i tenkove Leopard 2!
Foto: Profimedia

Izvršila inspekciju nemčakih geparda

NEMAČKA MINISTARKA ODBRANE KRISTIN LAMBERHT IZ ODESE: Šaljemo vam raketne sisteme PVO IRIS-T SL, ali ne i tenkove Leopard 2!

Planeta -

Nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht, koja je juče nenajavljeno doputovala u Odesu, u razgovoru sa ukrajinskim kolegom Aleksejem Reznikovom obećala da će Ukrajini poslati sisteme protivvazdušne odbrane IRIS-T SL, ali ne i tenkove", piše" nemački "Velt“.

Kako prenosi Sputnjik, Lambreht je u Odesu izvršila inspekciju nemačkih protivvazdušnih topova "gepard“ u žitnoj luci i na sastanku sa Reznikovom najavila isporuku prve obećane jedinice PVO sistema IRIS-T SLM u narednim danima.

"Ukrajina se sada suočava s neverovatno velikim brojem vazdušnih napada, tako da je odbrana, uključujući već isporučenim bespilotnim letelicama, veoma važna“, rekla je Lambreht.

Kristin Lamberht
foto: Profimedia

Što se tiče zahteva Ukrajine za nabavku tenkova, ona je jasno stavila do znanja da Nemačka ne može da reši ovo pitanje bez dogovora sa partnerima u NATO.

"Nemačka je uvek jasno stavljala do znanja da neće delovati sama u ovoj oblasti. Ukrajini je takođe poznato da uvek koordiniramo akcije s našim partnerima, kao što je to bio slučaj sa samohodnom haubicom koju smo isporučili zajedno s Holandijom“, rekla je Lambreht.

Ministarstvo odbrane Nemačke je na Tviteru potvrdilo posetu ministarke Odesi i sastanak sa Reznikovom.

"Podržavaćemo naše prijatelje koliko god bude potrebno“, navodi se u poruci na Tviteru.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track