OVO JE KRAJNJI CILJ RUSKIH SNAGA: Ukrajinski komandant pomenuo osvajanje velikog grada, ali ipak utešio sunarodnike VIDEO
Foto: AP/Efrem Lukatsky, Printscreen/Twitter

sukob

OVO JE KRAJNJI CILJ RUSKIH SNAGA: Ukrajinski komandant pomenuo osvajanje velikog grada, ali ipak utešio sunarodnike VIDEO

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin planira da na kraju zauzme Kijev, izjavio je zamenik načelnika ukrajinskog Generalštaba general-potpukovnik Sergej Najev. On je, međutim, dodao da nema neposredne opasnosti za prestonicu.

„Šanse, naravno, postoje, jer [Putin] nikada neće odustati od namere da osvoji Ukrajinu i glavni grad naše zemlje. Zaista, to je među prioritetima njegovih zločinačkih planova“, rekao je Najev, koji komanduje Zajedničkim snagama ukrajinskih oružanih snaga, u ponedeljak za TV kanal TSN.

„Trenutno nema takve pretnje jer ne vidimo koncentraciju invazionih snaga. Šta će se dalje dešavati? Sve zavisi od [Putinovih] odluka, kao i od raspoloživosti snaga i opreme“.

Ruske trupe su se povukle iz Kijeva i drugih delova severne Ukrajine krajem marta, posle višenedeljnih borbi oko prestonice. Rusko Ministarstvo odbrane je tada tvrdilo da je povlačenje bio gest dobre volje usred mirovnih pregovora koji su bili u toku između Moskve i Kijeva.

Pregovori su prekinuti i borbe su nastavljene u južnoj Ukrajini i Donbasu. Putin je prošlog meseca naredio delimičnu mobilizaciju sa ciljem da se pozove 300.000 rezervista kako bi se ojačala vojna operacija.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track