ZELENSKI I MILIJARDER U KLINČU ZBOG UKRAJINE: Mask predložio okončanje rata, ali stigao oštar odgovor, milioni gledaju svađu
Foto: Shutterstock, AP

sukob na mrežama

ZELENSKI I MILIJARDER U KLINČU ZBOG UKRAJINE: Mask predložio okončanje rata, ali stigao oštar odgovor, milioni gledaju svađu

Planeta -

Najbogatiji čovek na planeti Ilon Mask izneo je nekoliko predloga za okončanje rata u Ukrajini, ali je vrlo brzo stigla oštra reakcija predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Šef kompanije Tesla i Spejs Eks, podsetimo, dao je četiri predloga za koje smatra da bi mogli dovesti do mira. Mask je predložio održavanje ponovljenih referenduma u ​​okupiranim oblastima, ali pod nadzorom UN.

- Ako se njihovi rezultati budu razlikovali onda će Rusija morati da napusti ove teritorije - rekao je Mask.

Druga i treća tačka tiču se Krima koji bi trebalo da ostane deo Rusije dok bi Ukrajina trebalo da ostane vojno neutralna. Objavio je i anketu u kojoj svoje pratioce na Tviteru pita da li su saglasni sa njim.

- Ovo je verovatan ishod na kraju. Samo je pitanje koliko ljudi mora da umre pre toga - napisao je Mask i dodao da je jedan od mogućih ishoda nuklearni rat.

Za Maskov predlog glasalo je već više od milion i po ljudi!

Ilon Mask
foto: Shutterstock

Ukrajinci su besni na milijardera zbog ankete koju je objavio na svom Tviter profilu, a ragovali su predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i drugi zvaničnici.

Među prvima se oglasio savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak.

- Ovo je bolji mirovni plan: 1. Ukrajina oslobađa svoje teritorije uključujući i aneksirani Krim. 2. Rusija pravi demilitarizaciju i obaveznu denuklearizaciju kako ne bi više mogla da predstavlja pretnju drugima. 3. Ratni zločinci idu pred međunarodni sud. Hajde da glasamo - napisao je Podoljak.

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko takođe se uključio u polemiku.

- Onda Aljasku treba vratiti Rusima. Bila je ruska, a Putin voli da skuplja ruske zemlje. Dakle, očigledno, SAD bi trebalo da im se obavežu i vrate Aljasku pre nego što joj Rusija objavi rat - napisao je Geraščenko.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je takođe objavio anketu.

- Koji Mask vam se više sviđa? Onaj koji podržava Ukrajinu ili koji podržava Rusiju - upitao je Zelenski u anketi na Tviteru.

Dosad je glasalo nešto manje od milion ljudi, a apsolutna većina podržava Ukrajinu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track