MASK NE ODUSTAJE OD KUPOVINE TVITERA! Milijarderovi advokati: Ne žele da prihvate reč DA! Kockaju se sa interesima akcionara
Foto: EPA / Patrick Pleul / POOL, Shutterstock

održano suđenje

MASK NE ODUSTAJE OD KUPOVINE TVITERA! Milijarderovi advokati: Ne žele da prihvate reč DA! Kockaju se sa interesima akcionara

Planeta -

Multimilijarder Ilon Mask odlučio je da ne odustane od kupovine Tvitera. Zbog pokušaja odustajanja od kupovine kompanije, Tviter je podneo tužbu protiv Maska, koja je odložena za 28. oktobar, a iako je Mask tako dobio na vremenu da obezbedi novac za preuzimanje društvene mreže, kompanija nije za obustavljanja pravnog postupka.

Maskovi advokati su istakli da je iznenađujuće što Tviter „istrajava u nastavku ovog pravnog procesa, čime bezobzirno ugrožava poslovanje i kocka se sa interesima svojih akcionara“.

U podnesku na sudu, Elon Musk je rekao da je platforma društvenih medija izrazila zabrinutost zbog „mogućnosti da neće moći da dobije finansiranje duga u budućnosti“ za plaćanje ugovora.

U julu je Tviter tužio Maska nakon što je pokušao da odustane od kupovine kompanije. Musk je zatražio od suda da odloži ovu pravnu bitku.

On je rekao da pravni postupak više nije potreban nakon što je ove nedelje neočekivano rekao da je spreman da nastavi sa prvobitnim planom za preuzimanje dok ne dobije sredstva i okonča pravnu bitku, preneo je Bi-Bi-Si.

Muskovi advokati su u podnesku napisali da "nema potrebe za brzim suđenjem kako bi se optuženima naložilo da urade ono što već rade. Međutim, Tviter to neće uzeti za odgovor. Iznenađujuće je da oni insistiraju na nastavku ove parnice, čime bezobzirno ugrožavaju poslovanje i kockaju se sa interesima svojih akcionara.”

Tviter je u podnesku u četvrtak u Okružnom sudu Delavera naveo da se protivi obustavljanju tužbe, nazivajući taj potez „pozivom na dalju zloupotrebu i odlaganje“.

Rekao je da ne veruje Maskovim obećanjima, napominjući da je jedna od banaka koja je pomogla u finansiranju posla ove nedelje potvrdila da nije primila nikakvu komunikaciju od Maska o planovima za nastavak procesa.

„Optuženi mogu i treba da zaključe posao već sledeće nedelje“, napisala je kompanija. „Dok se optuženi ne obavežu da će zaključiti posao kako je traženo, Tviter ima pravo na svoj dan na sudu.

U aprilu je Musk najavio plan za kupovinu Tvitera

U aprilu je Musk najavio plan kupovine Tvitera za 54,20 dolara, ili 55,35 dolara po akciji. Međutim, on je odustao od sporazuma samo nekoliko nedelja kasnije, rekavši da je zabrinut da je broj lažnih naloga na platformi veći nego što je Tviter tvrdio.

Tviter je na kraju podneo tužbu kako bi primorao Maska da završi posao. U tužbi se tvrdilo da je Musk bio zabrinut zbog cene koju je morao da plati nakon što su akcije tehnoloških kompanija, uključujući Teslu, koju on vodi i koja je osnova za većinu njegovog bogatstva, naglo pale.

Očekuje se da će Mask biti ispitan ove nedelje u okviru priprema za suđenje koje bi trebalo da počne 17. oktobra. Suđenje je sada odloženo za 28. oktobar kako bi se mogao postići dogovor, navodi se u podnesku.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track