PUTIN I ZELENSKI ZAJEDNO NA OSTRVU BALI? Ambasador Indonezije najavio da predsednici Rusije i Ukrajine dolaze na samit G20
Foto: AP Alexei Danichev, AP Efrem Lukatsky

već pripremaju smeštaj

PUTIN I ZELENSKI ZAJEDNO NA OSTRVU BALI? Ambasador Indonezije najavio da predsednici Rusije i Ukrajine dolaze na samit G20

Planeta -

Ambasador Indonezije u UAE Husin Bagis rekao je u intervjuu za Emirates National da su se i ruski predsednik Vladimir Putin i Vladimir Zelenski složili da prisustvuju samitu G20, prenosi RIA Novosti.

„Obojica su se složila“, rekao je Bagis.

Bagis je rekao da su logističke pripreme za ugošćavanje dvojice predsednika već u toku.

„Odlučujemo u koje hotele da ih smestimo – jedan za gospodina Putina, a drugi za gospodina Zelenskog“, rekao je on, misleći na potrebu da se izbegnu tenzije tako što će se oni staviti preblizu.

„Indonezija se razlikuje od drugih zemalja“, rekao je on. „U mojoj zemlji je sve mirno.

Ni ukrajinsko ni rusko ministarstvo spoljnih poslova nisu odgovorili na zahteve lista iz UAE da potvrde planove o prisustvu lidera sastanku na Baliju 15. i 16. novembra.

Pres sekretar Vladimira Zelenskog Sergej Nikiforov demantovao je međutim informaciju o odluci Zelenskog da prisustvuje samitu G20.

"Ne, konačna odluka još nije doneta“, naveo je Nikiforov za ukrajinsko onlajn izdanje Strana.ua, prenosi RIA Novosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je danas da će Rusija učestvovati na samitu G20 na Baliju, ali da format njenog učešća ostaje neodređen.

"Rusija će učestvovati, ali format ostaje neodređen", kazao je Peskov, prenela je agencija TASS.

Predsednik Rusije je ranije rekao da ima poziv za samit G20 na Baliju , ali će, donoseći odluku o svom ličnom učešću, videti kako će se situacija razvijati.

U četvrtak, američki predsednik Džo Bajden nije isključio susret sa Putinom tokom samita.

Samit G20 biće održan u Indoneziji, na ostrvu Bali, od 15. do 16. novembra.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track