NEVEROVATNI SNIMCI KRIMSKOG MOSTA U PLAMENU: Pogledajte trenutak eksplozije, kamion dignut u vazduh? (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

POJAVIO SE SNIMAK EKSPLOZIJE

NEVEROVATNI SNIMCI KRIMSKOG MOSTA U PLAMENU: Pogledajte trenutak eksplozije, kamion dignut u vazduh? (VIDEO)

Planeta -

Ruska državna agencija RIA Novosti objavili su saopštenje Nacionalnog antiterorističkog komiteta da je glavni uzrok eksplozije i rušenja drumskog dela mosta eksplozija, odnosno da je kamion dignut u vazduh.

"Danas u šest sati i sedam minuta na automobilskom delu Krimskog mosta sa strane Tamanskog poluostrva u vazduh je dignut kamion, što je dovelo da zapaljenja sedam cisterni sa gorivom železničkog voza koji se kretao prema poluostrvu Krim, kaže se u izveštaji Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Požar, Rusija, Krim, most
foto: Printscreen Twitter

Prema navodima ovog komiteta dva elemnta mostovske konstrukcije su delimično urušeni, dok luk iznad kopnenog dela nije oštećen.

Kako su ranije saopštile krimske vlasti, nije bilo žrtava. Prema rečima šefa regiona Sergeja Aksenova, prema vizuelnoj proceni, jedan automobilski konac mosta - od Kerča do Tamana - je netaknut.

Saobraćaj na mostu je obustavljen, plovidba moreuzom se nastavlja. Vlasti su pripremile trajektni prelaz za pokretanje i otvorile dva privremena parkinga za vozače u blizini sela Iljič i na raskrsnici Taman-Volna na Krasnodarskoj teritoriji.

Požar, Rusija, Most, Krim
foto: Printscreen Twitter

Predsednik Vladimir Putin naredio je formiranje vladine komisije koja će utvrditi uzroke vanredne situacije i otkloniti posledice. U njemu će biti i šefovi Krasnodarske teritorije i Krima, predstavnici agencija za sprovođenje zakona. Na lice mesta izašli su čelnici Ministarstva za vanredne situacije i Ministarstva saobraćaja.

Krimski most je najduži u Rusiji, njegova dužina je 19 kilometara. Automobilski deo je pušten u rad u maju 2018. godine. A u decembru 2019. godine njegovim železničkim delom krenuli su prvi vozovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track