APOKALIPSA: Ovako izgleda Kerčki most posle stravične eksplozije! Železnički izgoreo, drumski urušen VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

RAZARANJE

APOKALIPSA: Ovako izgleda Kerčki most posle stravične eksplozije! Železnički izgoreo, drumski urušen VIDEO

Planeta -

Apokalipsa, ovako bi jednom rečju mogli da opišemo posledice, stravične eksplozije koja se rano jutros po moskovskom vremenu tačno 6.07 sati dogodila na Kerčkom mostu.

Nacionalni antiteroristički komitet Rusije, saopštio je da je eksplodirao kamion, čija detonacija je zapalila sedam železničkih vagona cistrni teretnog voza, koji se kretao železničkim delom mosta prema poluostrvu Krim.

Takođe nadozrne kamere su snimile trenutak detonacije. U ovoj eksploziji oba dela mosta su paralistana, s tim da du dva elementa drumskog dela mosta totalno urušena zbog čega je obustavljen sav saobraćaj.

Ruske vlasti pokrenule su trajektni saobraćaj, kako snabdevanje ne bi bilo u prekidu.

Ukrajinska strana se za sad nije oglasila, ali na Zapadu simaptizerri Ukrajine slave i likuju da je sa ovim napadom zadat veliki udarac ruskom predsedniku Putinu.

Takođe u samoj Rusiji pojedini vojni komentatori već pozivaju otvoreno da je vreme da se osvete za ovaj napad.

Podsetimo, Ukrajina je poslednja tri meseca intenzivno pretila da će udariti na Kirmski most. U tome su se pored Zelenskog isticali i dvojica njegovih savetnika Arestovič i Podoljak. SAD su više puta odbile da daju taktičko balističke rakete ATACMS dometa 300 km vlastima u Kijevu da se napadne Kerčki most.

Inače za Krim, Kerčki most je od strateškog značaja jer je Rusija preko njega osim hrane i goriva na ovo poluostrvo dopremala poslednjih nedelja velike količine vojne opreme u svetlu najavljivanog novog sveopštog kontranapada na Ukrajinu.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track