DA LI JE U OVAJ ŠLEPER POSTAVLJEN EKSPLOZIV KOJI JE RAZNEO KRIMSKI MOST? Rusi objavili snimak kamiona! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/Mash

Analiza

DA LI JE U OVAJ ŠLEPER POSTAVLJEN EKSPLOZIV KOJI JE RAZNEO KRIMSKI MOST? Rusi objavili snimak kamiona! VIDEO

Planeta -

Onome što je prethodilo stravičnoj eksploziji i urušavanju dela konstrukcije Kerčkog mosta je sada glavni fokus kako ruskih medija, tako i na društvenim mrežama.

Svi postavljaju jedno pitanje, na koje niko nema odgovor, kako je navodni vozač kamiona stigao na most, uprkos strogom pregledu pre ulaska na Kerčki most, gde su uvedeni strogi kontradiverzioni pregledi od kada je krenuo rat u Ukrajini i pojavile pretnje da će most biti dignut u vazduh.

U ovom slučaju ni čuvena vežba zadimljavanja mosta nije pomogla.

Elem, na društvenim mrežama pojavio se snimak navndoog šlepera, koji je sadržavao bombu koja se detonirala. Šleper je imao bezbednosnu porvoeru, što su navodno zabeležile i sigurnosne kamere, pre polaska na most.

Na snimku se vidi kako je policija ulazila u kamion, ali nije našla ništa sumnjivo, pa se pretpostavlja da je policajac onako, mahinalno, ovlaš pogledao unutrašnjost prikolice. Pretpostavlja se da je možda eksploziv bio sakriven među robom, koju je kamion prevozio, ali to su samo nagađanja.

Požar, Rusija, Krim, most
foto: Printscreen Twitter

Pitanje svih pitanja koje se nameće, jeste, da li je ili nije šleper prošao kroz stacionarni inspekcijski radio-tehnički kompleksi ST-6035 Resornog odeljenja za bezbednost Ministarstva saobraćaja Rusije, koji proveravaju automobile na prisustvo eksploziva. Takođe na mostu ,odnosno kontrolnom punktu je bilo i pasa koji su specijalno obučeni za otkrivanje eksploziva.

Most, Eksplozija, Krim, Rusija
foto: Printscreen Twitter

To je trenutno pitanje za milion dolara, ali i da li je eksploziv, odnsno paklena naprava bila podmetnuta u prikolicu kamiona.

Mnogo pitanja, a malo odgovora.

Kurir.rs/A.Mlakar

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track