DA LI JE KRIMSKI MOST DIGNUT U VAZDUH VODENIM DRONOM? Novi detalji analize snimka ukazuju na površinsko besposadno plovilo!
Foto: Printscreen Twitter

napad na simbol ruske moći

DA LI JE KRIMSKI MOST DIGNUT U VAZDUH VODENIM DRONOM? Novi detalji analize snimka ukazuju na površinsko besposadno plovilo!

Planeta -

Kako vreme odmiče pojavljuju se sumnje da eksploziju na Krimskom, odnosno Kerčkom mostu nije izazvao kamion šleper nego po svemu sudeći bedposadno površinsko plovilo, koje je nedavno zaplenjeno na jednoj od plaža kod Sevastopolja, dok je drugo uništeno.

Naime, nove analize snimaka ukazuju da su u trenutku prolaska kamiona primećeni talasi koji se pojavljuju kad čamac seče vodu pramcem, što može da ukazuje na autonomno besposadno površinsko plovilo. Sudeći prema snimcima velike su indicije da je to tačo.

Inače komanda Crnomorske flote je ćutala na pronalazak besposadnog plovila nedavno kod Sevastopolja i o tome se nije previše izjašnjavala, dok je o toj temi naveliko pisala britanska štampa tj. mediji, ali i neki mediji u regionu bugarski i hrvatski. Analizom je utvrđeno da plovilo ima kameru, da je na vezi sa starlinkom preko koga se očigledno upravlja ovim plovilima i daje operateru u upravljačkoj stanici sliku.

Možda su zarobljena besposadna plovila zapravo i bila u izviđačkoj misiji oko Krimskog mosta ili se baš tad spremao udar.

Ukrajinci su znali na osnovu informacija NATO i komercijalnih satelita da je nemoguće ili je mala verovatnoća prodora rakete poput ATCMS dometa 300km ili M 31 dometa 80 km, kao i dronova kamikaza, bajraktara ili komercijalnih koji su već korišteni u napadu na rafinerije i aerodrome u granicu, pa i petkov na aerodrom u Kaluškoj oblasti gde su bazirani bombarderi dugog dometa T-22M3.

Ukrajina je priznala da stoji iza ovog napada. Sada ostaje enigma da li će Putin prećutati i ovo ili je uništenje Krimskog mosta ta famozna crvena linija posle koje nema nazad i da će se Rusija obrušiti na ukrajinski infrastrukturu. Broj onih koji u Moskvi žele osvetu je veoma veliki, a doboši rata sve glasniji.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track