UKRAJINCI TVRDE DA JE NAPAD NA MOST IZVRŠILA SBU: Ukrajinska služba odbija da komentariše tvrdnje u umešanosti
Foto: Vlada Ukrajine

unapred pripremana akcija

UKRAJINCI TVRDE DA JE NAPAD NA MOST IZVRŠILA SBU: Ukrajinska služba odbija da komentariše tvrdnje u umešanosti

Planeta -

Zvaničnik ukrajinske vlade, koji nije želeo da otkrije svoj identitet, rekao je u subotu za Vašington Post da iza napada na Kerčki most na Krimu stoje ukrajinska služba bezbednosti SBU.

Portal Ukrainska Pravda prva je izvestila o navodnoj ulozi ukrajinske vlade u eksploziji i takođe citirala anonimnog zvaničnika koji je rekao da je u eksploziju na mostu umešana SBU.

SBU ne komentariše informacije o umešanosti u eksploziju na Krimskom mostu

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) saopštila je da ne komentariše informacije u medijima o umešanosti u eksploziju na Krimskom mostu, rekao je portparol SBU Artem Dehtjarenko u komentaru ukrajinskoj novinskoj agenciji UNIAN, prenosi RIA Novosti.

Krim, Rat u Ukrajini
foto: Profimedia

„Ne komentarišemo ovo“, rekao je Dehtjarenko, komentarišući ulogu SBU ili drugih ukrajinskih specijalnih službi.

UNIAN je ranije izvestio da prema njihovom izvoru u agencijama za sprovođenje zakona Ukrajine, SBU stoji iza eksplozije na mostu.

Istovremeno, na zvaničnim stranicama SBU u društvenim mrežama u subotu je objavljena fotografija razaranja na Krimskom mostu sa izmenjenim stihovima ukrajinskog pesnika Tarasa Ševčenka „Svanu, most lepo plamti, slavuj na Krimu sastaje se sa SBU“.

Bivši načelnik MUP-a Ukrajine Avakov priznao je da je unapred znao

Bivši ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov priznao je da je unapred znao za napad, postavivši na svom Telegram kanalu snimak od 4. oktobra, u kojem kaže da će ruševine Krimskog mosta biti „veoma slikovite“, i dodao da tri dana kasnije „gori“.

U intervjuu datom 4. oktobra, on je rekao:

„U bliskoj budućnosti ćemo imati sveobuhvatni napad na ruske vojne baze na Krimu. To će dovesti do toga da Krim više neće biti izvor sirovina za rat“.

Prema njegovim rečima, kada "vojna infrastruktura bude uništena", to će dovesti do odliva ruskih trupa.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track