RUSIJA PODIGLA 40 STRATEŠKIH BOMBARDERA: Iz Belorusije raketama zasuli zapad Ukrajine! U pauzama sledi udar dronova kamikaza!
Foto: Vladimir Ivanov / Alamy / Alamy / Profimedia, ABACA / Abaca Press / Profimedia

novi metod rada

RUSIJA PODIGLA 40 STRATEŠKIH BOMBARDERA: Iz Belorusije raketama zasuli zapad Ukrajine! U pauzama sledi udar dronova kamikaza!

Planeta -

Ruska strateška avijacija rano jutros započela je žestoke udare širom teritorije Ukrajine. Operacija koja nije viđena još od početka rata i koja je demantovala sve one koji su tvrdili da Rusija više nema krstarećih raketa.

Naime svi jutrošnji ciljevi napadnuti su strateškom avijacijom, koja je poletela iz baze Engels u Stavropoljskoj oblasti i zazzela kurs leta prema Belorusiji.

Oko osam sati iz kako Kurir saznaje 30-40 strateških bombardera Tu-95MS i TU-160 lasnirane su krastareće rakete H-101 u talasima na ciljeve širom Ukrajine.

H-101, raketa, napad, Kijev
foto: Printscreen Telegram

Svi ciljevi u Ukrajini napadnuti su iz Beloruskog vazdušnog prostora posebno na zapadu Ukrajine. Najžešći udar pretpreli su Kijev i Lavov u kome su kako javljaju na Telegram kanalu žitelji tog mesta od jačine detonacija popucala su sva stakla.

Prve neke procene, koje nužno ne moraju biti tačne govore da će ruska strateška avijacija i Crnomorska flota i Kaspisjak flotila lansirati oko 300-400 krstarećih raketa.

Ono što je zanimljivo, da u ovoj operaciji odmazde za napad na Krimski most, u auzama lansiranja raketa H-101 na scenu stupaju dronovi kamikaze koji nanose žestoki udar po ciljevima od Odese do Lavova.

U Heljemnicom nema ni struje ni vode, u zapadnim delovima Ukrajine prekinuta je isporuka struje, kompeltni Lavov je ostao bez struje.

Kurir informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/A.Mlakar

Bonus video:

00:30

Putin tvrdi da su Ukrajinci napali Krimski most

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track