PRVE REAKCIJE IZ NATO I EU Stoltenberg i Lejen: Podržavaćemo Ukrajinu koliko god bude potrebno
Foto: EPA-EFE/ZIPI

osuda napada na infrastrukturu

PRVE REAKCIJE IZ NATO I EU Stoltenberg i Lejen: Podržavaćemo Ukrajinu koliko god bude potrebno

Planeta -

NATO je osudio neselektivne napade Putinove vojske na civilnu infrastrukturu Ukrajine a Severnoatlantska alijansa je obećala dalju podršku zemlji.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg reagovao je na masivni ruski raketni napad i na svojoj Tviter stranici napisao da će Alijansa podržavati ukrajinski narod koliko god bude potrebno .

Stoltenberg je rekao da je o tome šta se dogodilo razgovarao sa šefom Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom .

Tokom poziva, generalni sekretar NATO-a je „osudio stravične i neselektivne napade Rusije na civilnu infrastrukturu u Ukrajini“. On je takođe obećao da će ta organizacija „podržavati hrabri ukrajinski narod u borbi protiv agresije Kremlja sve dok bude potrebno“.

Ursula fon der Lejen: Teror i brutalnost

Predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen izjavila je povodom današnjih ruskih raketnih napada na ukrajinske gradove da je Moskva još jednom pokazala svetu za šta se zalaže – “za teror i brutalnost”.

“Znam da Ukrajinci neće biti zaplašeni. Oni znaju da ćemo biti na njihovoj strani, koliko je god potrebno”, rekla je Ursula fon der Lajen, javlja AP.

Evropski komesar za pravovsuđe Didije Rejnders je tokom raketnih napada odveden u podzemno sklonište u Kijevu, gde razmatra dokaze o mogućim ratnim zločinima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track