POSLE ENERGETIKE NA RED DOŠLA I ŽELEZNIČKA INFRASTRUKTURA: Raketiran železnički čvor Šepetovka!
Foto: Printscreen Telegram

ključno čvorište ukrajine

POSLE ENERGETIKE NA RED DOŠLA I ŽELEZNIČKA INFRASTRUKTURA: Raketiran železnički čvor Šepetovka!

Planeta -

Ruska strateška avijacija nastavila je žestoko od ranih jutarnjih časova da raketira infrastrukturu u Ukrajini. Posle udara na energetski sektor na meti se našla i železnička infrastruktura, koja se koristi za prebacivanje naoružanja sa Zapada u Ukrajinu i na istok Ukrajine.

Ma meti krstarećeih raketa H-101 i kalibr našla su se železnička čvorišta, koja se nalaze duboko u pozadini. Najžešći napad u utorak rano ujutro bio je u selu Šepetovka u Hmeljničkoj oblasti, koji je inače od strateškog značaja za ukrajinsku vojsku.

Naime u tom selu postavljena je i jaka PVO koja ima zadatak da se 4. maj, kada je više od 50 posto ukrajinskog železničkog čvora bilo paralisano i saobraćaj zaustavljen na nekoliko dana, ne ponovi.

Prema ruskim obaveštajnim podacima tu se nalazi 11. puk PVO koji je pružao zaštitu.

Informacije o tome šta se dešava sa pukom su oprečne, prema jednima i vatreni položaji ove jednice su uništeni, dok drugi tvrde da to nije tačno.

Potvrđenih podataka nema za sad.

Kurir.rs/A.Mlakar

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track