VISOK STEPEN OPASNOSTI NA KRIMU! BIĆE NOVIH UDARA?! Postoji mogućnost od terorističkih akcija, upaljen žuti alarm!
Foto: Printscreen Twitter

oglasio se Sergej Aksjonov

VISOK STEPEN OPASNOSTI NA KRIMU! BIĆE NOVIH UDARA?! Postoji mogućnost od terorističkih akcija, upaljen žuti alarm!

Planeta -

U krimskim opštinama pored Krimskog mosta proglašen je "žuti" odnosno visok nivo pretnje od terorizma, rekao je šef Krima Sergej Aksjonov na svom Telegram kanalu u utorak, prenosi TASS.

"U cilju obezbeđenja bezbednosti i antiterorističke zaštite Republike Krim i njenog naroda, od 20.00 sati 11. oktobra 2022. do 20.00 sati 23. oktobra biće na snazi 'žuti' (visoki) nivo terorističke pretnje u Gradskom okrugu Kerč i Lenjinskom okrugu Republike Krim", rekao je on. Aksjonov je dodao da agencije za sprovođenje zakona, bezbednosne agencije, organi izvršne vlasti i organi samouprave preduzimaju dodatne mere kako bi obezbedili bezbednost pojedinaca, društva i države.

Kamion je eksplodirao na Krimskom mostu u subotu ujutro, pri čemu se zapalilo nekoliko rezervoara goriva u vozu. U eksploziji su poginule tri osobe. Dva raspona kolovoza mosta do poluostrva su se srušila, ali je traka koja vodi od Krima do Krasnodarskog kraja navodno ostala netaknuta. Željeznički saobraćaj preko mosta je obnovljen, automobilski saobraćaj je delimično obnovljen.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Mondo/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track