02:21

ENGLEZI SABOTIRALI TURSKI TOK?! Analitičari: Mora HITNO da se zaštiti deo koji ide kroz Srbiju inače sledi KATASTROFA!

POSVAĐALI BI DVE RIBE U MORU! Ko sabotira Turski tok? Stručnjaci uvereni da to nije ni Rusija ni Amerika, EVO NA KOGA SUMNJAJU!

Planeta -

Nakon saopštenja Vladimira Putina da je neko pokušao da sabotira turski tok kako bi se sprečio dalji dotok gasa u Evropu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi to nanelo ogromnu štetu Srbiji, jer bi Srbija ostala bez struje i gasa.

Svoja mišljenja na ovu temu izneli su gosti Jutarnjeg programa na Kurir televiziji Miroslav Bjegović , specijalista za terorizam i organizovani kriminal I prof. Dr Miloš Laban, politički analitičar.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

- Ne mislim da su to počinile zamlje korisnice, a još manje Rusije nego neka traća zemlja koja ne želi dobro prvenstveno Rusiji, a onda i zamljama koje koriste ruski gas. Sve govori u prilog tome da je to neka ostrvska zemlja - ocenio je Bjegović.

Laban se složio izneo svoje viđenje pokušaja sabotaže, kao i ozbiljnih posledica koje bi to imalo po Srbiju.

- Ukoliko bi došlo do sabotaže morali bi pod hitno da preduzimamo mere i da zamenjujemo gas u elektranama mazutom. Rusi ako bi hteli da zaustave tok gasa mogu samo da ga zavrnu, nema potrebe za diverzijom. Pominjalo se da su to pokušali američki specijalci. Ja nisam sklon u to da poverujem. Stil amerike je povlačenje transparentnih poteza. Meni to pre liči na ostrvsku zamlju, kako je to rekao moj prethodnik. Citirao bih Mahatmu Gandija: " Ako vidite da se dve ribe u moru svađaju znajte da ih je posvađao neki Englez" - rekao je Laban i dao svoj predlog kako bi trebalo kontrolisati deo turskog toka koji prolazi kroz Srbiju.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

- Kako izvesti nadgledanje jednog takvog velikog infrastrukturnog objekta kao što je gasovod? Nisu dovoljni samo operativci specijalnih antiterorističkih jedinica. Treba osnovati odeljenje koje se sastoji od tri dela: Od operativaca, IT grupe i kontraobaveštajne službe koja bi sarađivala sa apsolutno svima osim sa Britanciam - tvrdi Laban.

jutarnji
foto: Kuriri televizija

U program se preko skajpa potom uključio Mićović koje je rekao da će Srbija do 5. decembra moći da se snabdeva ruskom naftom i da će naftosnabdevanje teći kao i do sada.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track