RAKETNI DUEL IZNAD BELGORODA: Okrašj ruske PVO i raketa ispaljenih iz ukrajinskog HIMARS-a! Oštećene zgrade VIDEO
Foto: Twitter

rat u ukrajini

RAKETNI DUEL IZNAD BELGORODA: Okrašj ruske PVO i raketa ispaljenih iz ukrajinskog HIMARS-a! Oštećene zgrade VIDEO

Planeta -

Ruski pogranični grad Belgorod, koji se nalazi na više od 70 km od ukrajinsmo ruske granice i koji od 24. februara gravitira kao ishodišna tačka za ratne operacije u Ukrajini ponovo je napadnut drugi dan.

Inače grad je od početka rata doživeo nekoliko napada, a najžešći je bio u kasno proleće kada su na grad pale dve taktičke balističke rakete točka U.

Međutim, od juče traje prava bitka na nebu iznad Belgoroda, s jedne strane ruske PVO oličene u sistemima Pancir S-1 i raketnim sistemima BUK, sa kojima se presreću rakete M-31 koje su isapljene iz višecevnih bacača raketa HIMARS.

Takođe ruski Panciri su zabeležili i obaranje nekoliko protivradarskih raketa tipa HARM koje su lansirane sa ukrajinskih letelica pre svega MiG-29 ili Su-27. na rusku radarsku mrežu za rano otkrivanje.

U četvrtak u prepodnevnim sstima dueli Ukrajinaca i Rusa su nastavljeni, ali fragmnti raketa su padali po gradu, što je posbeno na većim zgradam izazvalo oštećenja i manja razaranja.

Jedan stambeni blok je pogođen i oštećen tokom ukrajinskog granatiranja ruskog grada Belgoroda, rekao je gradonačelnik Anton Ivanov.

„Protivvazdušna odbrana je morala da bude ponovo aktivirana danas. Oštećena je zgrada u Gubkinoj ulici“, napisao je u četvrtak na Telegramu.

Gradonačelnik je kasnije saopštio da je oko 12.40 časova po lokalnom vremenu neidentifikovani predmet pao na krov stambenog bloka kao rezultat operacija koje su uključivale sisteme protivvazdušne odbrane.

Stanari pogođene zgrade su evakuisani, rekao je on, dodajući da još nema prijavljenih žrtava nakon incidenta.

Iako se sumnajlo da su u pitanju pogoci ukrajinskih raketa, verovatnije je da su u pitanju delovi PVO raketa, pošto se raketni dueli odvijaju iznad naseljenog mesta.

Za sada nema informacija o stradalim, a na snimcima koji su postavljeni na Telegramu vide se oštećenja.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track