"BOMBE PADAJU I PO DEČJIM IGRALIŠTIMA" Rusija započinje munjevitu ofanzivu: Više od 1.300 gradova U MRAKU, VODI SE POSEBAN RAT!
Foto: Shutterstock

kurir televizija

"BOMBE PADAJU I PO DEČJIM IGRALIŠTIMA" Rusija započinje munjevitu ofanzivu: Više od 1.300 gradova U MRAKU, VODI SE POSEBAN RAT!

Planeta -

General Luka Kastratović, profesor dr Vladimir Tomašević, Dimitrije Milić, politikolog iz organizacije Treći novi svet i Emil Zoronjić, predsednik upravnog odbora Omladinske mreže Srbije naveli su da niko ne zna šta je cilj specijalne operacije u Ukrajini u jutarnjem programu Kurir televizije.

- Kako specijalna operacija odmiče i kako dolazi više naoružanja u Ukrajinu sa zapada, kako se ukrajinski vojnici obučavaju u Poljskoj, zatim pretnje da se sukob prošiti na druge zemlje, diverzantske akcije... Rusija je verovatno promenila strategiju i poslala preko osamdeset raketa - kaže Luka Kastratović i dodaje:

Luka kastratović, Dimitrije Milić, Emil Zirović, Tom
foto: Kurir televizija

- Rusija kreće u jaču ofanzivu, uništava infrastrukturu i centre koji su bitni za rad i normalno funkcionisanje. Daleko je veći broj žrtava sa ukrajinske strane, deo oružja je uništeno, deo je i dalje u funkciji, a uz ono oružje koje stiže sa njim dolazi i posada. Amerika nastoji da drži pod kontrolom krizna žarišta i da aktivira to kada im zatreba - kaže general Kastratović.

Profesor dr Vladimir Tomašević, dekan Fakulteta za inženjerski menadžment istakao je da je sasvim izvesno u pitanju rat atricije.

- I jedna i druga strana pokušavaju da unište energente. Informacije sa terena ukazuju da je preko 1.300 gradova bez električne energije i čim nema električne energije, nema ni vode, javni saobraćaj je ugrožen, rasveta... U tom smislu ovaj rat ide u pravcu gde će obe strane pokušati da otklone energetsku prednost jedni drugih - kaže dr Tomašević.

Luka kastratović, Dimitrije Milić, Emil Zirović, Tom
foto: Kurir televizija

Dimitrije Milić, politikolog iz organizacije Treći novi svet istakao je da se ne može očekivati da će Ukrajina kapitulirati.

- Ne postoji region gde građani žele da kapituliraju, već žele da se bore sa Rusijom dok ne pobede. Ukrajini nije ostalo previše prostora osim da se brani - kaže Milić.

Emil Zoronjić, predsednik upravnog odbora Omladinske mreže Srbije istakao je da Čečenijom upravljaju ljudi koji su naklonjeni Vladimiru Putinu i Rusiji.

- Nije slučajnost što je Iran naklonjen Rusiji. Oni znaju kako je to biti pod Amerikom i šta im je ona radila. Amerika je proglasila svaku tačku zemljine kugle kao suštinski važnom za odbranu. Svaka zemlja želi sa susedima da razvija dobre odnose. Svako ko je doveo teror od Amerike ne može da je podržava. Diverzantske akcije su prisutne i u ratu i u miru. Zelenski se ništa ne pita - kaže Kastratović.

Zoronjić je istakao da će ratni zločini koji se budu pripisali Rusima biti preuveličani.

Luka kastratović, Dimitrije Milić, Emil Zirović, Tom
foto: Kurir televizija

- Pogođeno je dečje igralište u Kijevu i to ne može biti slučajan pogodak, jer tu nema vojnih ciljeva, već studenti nakon predavanja odlaze da popiju kafu tu. Nije opravdan vojni cilj, mislim da se ide na gađanje stanovništva - kaže Zoronjić.

- Ja nikada ne bih koristio svoju tehnologiju kada su u pitanju dronovi, jer ta tehnika u ratovanju nije dovoljno ispitana, pa ne bih želeo da moja tehnologija zaluta u neprijateljske ruke - kaže dr Tomašević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja