VAGNEROVA LINIJA: Na granicama i u dubini Luganske i Donjecke oblasti, ruska plaćenička vojska gradi NEPROBOJNI BEDEM (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

odbrana

VAGNEROVA LINIJA: Na granicama i u dubini Luganske i Donjecke oblasti, ruska plaćenička vojska gradi NEPROBOJNI BEDEM (VIDEO)

Planeta -

Na grancama Luganske i Donjecke narodne republike, kao kao i unutar njih, u glavnoj zoni odgovornosti ruske privatne paravojne gupe Vagner, gradi se odbrambena linija, koja bi trebala da bude neprobojna odbrana od eventualne ukrajinske ofanzive.

Takođe, aktivan rad se odvija u Belgorodskoj oblasti, gde je biznismen pre dve nedelje poslao svog predstavnika, Heroja Rusije Andreja Bogatova, prenose ruski mediji.

Biznismen i osnivač Jevgenij Prigožin je za ruske medije rekao da se „Vagnerova linija“ zaista aktivno gradi „na granicama Luganske i delimično Donjecke oblasti, kao i unutar njih“, odnosno u zoni odgovornosti Vagnerovog PMC-a.

„Pored toga, mi već aktivno radimo sa Belgorodskom regijom, gde se bavimo ne samo izgradnjom odbrambenih objekata, već i stvaranjem narodne milicije na teritoriji Belgorodske oblasti “, rekao je preduzetnik.

Prema njegovim rečima, nekoliko preduzeća tamo proizvodi neophodne elemente za utvrđenja, a instruktori Vagnerovog PMC-a obučavaju građane koji se spremaju da brane granice regiona. Prigožin je takođe rekao da je PMC spreman da pruži podršku drugim oblastima kojima je potrebna odbrana, citira Prigožinov odgovor pres služba kompanije Konkord.

Za njegovu konstrukciju koriste se brze rovovske mašine BTM-3, razvijene u SSSR-u. Gospodin Prigožin je početkom septembra pozvao na izgradnju utvrđenja u pograničnim oblastima.

Mašine za iskopavanje jama bacaju tone zemlje u vazduh. Uz pomoć inženjerske opreme, vojnici opremaju protivtenkovske jarke. Ispred rovova su postavljeni betonski žlebovi, a prostor između vodova je miniran.

(Kurir.rs/Komersant)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track