"RUSIJA GUBI DESNU OBALU DNJEPRA, EVAKUACIJA ZASIGURNA"! Lunić: Moskvi je potrebna zimska pauza da bi DO PROLEĆA URADILA OVO
Foto: Shutterstock, AP/Gavriil Grigorov, AP

KURIR TV

"RUSIJA GUBI DESNU OBALU DNJEPRA, EVAKUACIJA ZASIGURNA"! Lunić: Moskvi je potrebna zimska pauza da bi DO PROLEĆA URADILA OVO

Planeta -

Danas je 243. dan rata u Ukrajini. Ruski mediji objavljuju snimke "evakuacije" civila iz Hersona. Oni će, kako navode, biti prebačeni preko Dnjepra civilnim brodovima.

Rusija pred zimu pokušava da preokrene situaciju u svoju korist i to na drugačiji način - raketnim napadima na energetsku infrastrukturu. Iz kancelarije predsednika Ukrajine saopšten je apel građanima da od 7 do 23 sata minimalno koriste električnu energiju.

Nikola Lunić, bivši vojni ataše Srbije u Londonu, gostovao je u jutarnjem programu gde se dotakao trenutnog rata u Ukrajini i dao svoje viđene samog nastavka sukoba.

- Kako se približava zima i menjaju se klimatski uslovi, tako severni deo ukrajinskog ratišta gubi na značaju zbog teške prohodnosti oklopne mehanizacije. Međutim, jug dobija na značaju - rekao je Lunić.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Sasvim je sigurno da će ruska strana izgubiti desnu obalu Dnjepra i da će morati evakuisati. Ono što se sada može sada reći je da je ruska vojska izgubila ofanzivnu inicijativu i njima treba zimska pauza kako bi to pokušali da do proleća nadoknade. Jednim delom su to napravili mobilizacijom, dok drugim delom kupovinom opreme na stranim tržištima. Proglašenje ratnog stanja u ove 4 oblasti je bilo zbog potpune mobilizacije stanovništa - rekao je Lunić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:48

MILETIĆ: AKO UKRAJINCI OSVOJE HERSON, RUSIJA ĆE ISKORISTITI NUKLEARKE! Putinova vojska ne može da ostvari NJEGOVE CILJEVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track