BAJDEN ŽELI DA UNIŠTI MASKA KAO TRAMPA? Najavljena istraga, bivša kongresmenka tvrdi - mrze ga jer ne mogu da ga kontrolišu
Foto: EPA

smišljaju kako da mu naude

BAJDEN ŽELI DA UNIŠTI MASKA KAO TRAMPA? Najavljena istraga, bivša kongresmenka tvrdi - mrze ga jer ne mogu da ga kontrolišu

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden namerava da se obračuna sa milijarderom Elonom Maskom, izjavila je bivša kongresmenka Tulsi Gabard.

„Bajdenova administracija i moćna elita smišljaju načine da unište Maska jer ne mogu da ga kontrolišu“, napisala je ona na Tviteru komentarišući pisanje Blumberga.

Prema njenim rečima, Vašington koristi sve zakonodavne i regulatorne mogućnosti da „sruši“ preduzetnika ili ga primora na predaju.

Blumberg je dan ranije izvestio da bi Bela kuća mogla da počne da preispituje neke od transakcija slavnog milijardera posle njegovih izjava o Ukrajini i njegovom „sve prijateljskom stavu prema Rusiji”.

Ranije je Mask napisao da sumnja u mogućnost pobede Ukrajine u slučaju rata punog razmera i pozvao strane na mir. Kasnije je američki preduzetnik pojasnio da istočni regioni Ukrajine, u kojima su Rusi u većini, preferiraju Rusiju. U prilog svom stavu objavio je mapu rezultata republičkih izbora 2012. godine. Na njemu se vidi da je na istoku zemlje velika većina građana glasala za Partiju regiona, koju Mask naziva proruskom.

U Kijevu je njegov plan za rešavanje sukoba naišao na oštre kritike. Tako je Andrij Jermak, šef kancelarije Vladimira Zelenskog, nazvao zapadne političare i biznismene koji pozivaju na mir „korisnim idiotima“, a Andrij Melnik , bivši ukrajinski ambasador u Nemačkoj, prekorio je Maska i nazvao Tesla električne automobile „smećem“, obećavajući potpuni bojkot njegovih proizvoda od strane sunarodnika.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track