ŽESTOKA BITKA KOD HERSONA: Ovako izgleda okršaj tenkova 25. brigade ukrajinske vojske i ruskog konvoja! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

haotična situacija

ŽESTOKA BITKA KOD HERSONA: Ovako izgleda okršaj tenkova 25. brigade ukrajinske vojske i ruskog konvoja! VIDEO

Planeta -

Koliko je rat u Ukrajini haotičan na terenu dok se sukobljavaju ruska i ukrajinska vojska govori i snimak bitke kod Hersona. Naime od tamo stižu informacije preko britanskih i hrvatskih medija da su Rusi u paničnom bekstvu, da sve ostavljaju.

Međutim, situacija jeste haotična, ali dve vojske vode žestoku bitku, od kojih je jedna i snimljena kamerom montiranom na tenk koji kao se navodi pripada 25. brigadi ukrajinske vojske.

Na snimku se vidi ukrajinski okop prvo oklpni transporter MT LB, a kasnije i tenk T-72 čija posada je krenula u prodor. u tom momentu naleteo je ruski vojni konvoj od artiljerijskih oruža i oklopnih transportera i tenkova. Usledila je žestoka bitika, koju je posada ukrajinskog tenka i snimila, gde se vidi komandir na NSVT kalibra 12,7 mm. Snimak je kombinacija borbenog delovanja više tenkova, ali najupečatljivi je poseban deo gde se vidi susret sa ruskom kolonom i vatreni okršaj pešadije i oklopa.

Ova bitka se po svemu sudeći završila sa povlačenjem Ukrajinaca, a komandir tenka je izgleda pukom srećom u ovom okršaju izbegao čak dva puta smrt.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track