PRINC BIN SALMAN NE IDE NA SAMIT ARAPSKE LIGE U ALŽIR: Da li je prestolonalsednik Bin Salman bolestan! Lekari dali važan savet
Foto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

čeka se zvanični odgovor rijada

PRINC BIN SALMAN NE IDE NA SAMIT ARAPSKE LIGE U ALŽIR: Da li je prestolonalsednik Bin Salman bolestan! Lekari dali važan savet

Planeta -

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman neće prisustvovati samitu Arapske lige u Alžiru 1. novembra zbog medicinske preporuke da izbegava putovanja, saopštilo je alžirsko predsedništvo.

Rijad tek treba da odgovori na izjavu Alžira u vezi sa zdravljem princa Mohameda bin Salmana.

Alžirska novinska agencija je u subotu citirala izjavu iz kancelarije alžirskog predsednika Abdelmadžida Tebunea u vezi sa telefonskim razgovorom između njega i saudijskog prestolonaslednika, prenela je Al Džazira.

U razgovoru, kako se navodi u saopštenju Tebuneove kancelarije, princ Muhamed se „izvinio jer neće moći da prisustvuje arapskom samitu, koji će biti održan u Alžiru 1. novembra, u skladu sa preporukama lekara koji ga savetuju da ne putovanja."

Saudijska novinska agencija potvrdila je poziv između Tebunea i bin Salmana, ali nije pomenula savete lekara. Ona je samo prenela da je razgovor bio usmeren na „bilateralne odnose dve bratske zemlje”.

Samit Arapske lige u Alžiru biće prva sesija regionalne organizacije uživo od početka pandemije Covid-19.

Arapska liga je osnovana 1945. godine i predstavlja 22 zemlje Bliskog istoka i severne Afrike. Sirija je suspendovana kao članica zbog rata koji traje od 2011. godine.

Kurir.rs/RTV SLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track