"RUSI SE BORE NA STRANI UKRAJINACA" Šok svađa kod Basare oko sukoba u Ukrajini UDARILI ŽESTOKO
Foto: Kurir Televizija

crveni karton

"RUSI SE BORE NA STRANI UKRAJINACA" Šok svađa kod Basare oko sukoba u Ukrajini UDARILI ŽESTOKO

Planeta -

Dr Borislav Antonijević i advokat Čedomir Stojković gostovali su u emisiji "Crveni karton" na Kurir televiziji kod voditelja Svetislava Basare gde su utonuli u duboku raspravu o trenutnom ratu u Ukrajini.

Naime, oni su se dotakli samog početka rata za koji Antonijević smatra da je zapad bio upozoravan, dok Stojković tvrdi da je to upozoravanje imalo drugačiji cilj.

- Koga je Putin upozoravao na mogući rat? Da li možemo da tumačimo da je rat počeo tako što je Putin rekao: Vi iz susedne zemlje ima da se ponašate kako ja kažem ili ću vam postali tenkove? - upitao je Stojković.

Antonijević se nije složio i naveo da su Rusi i Ukrajinci isti narod. Takođe je dodao da je Putin upozoravao članice UN još od 2014. godine.

Crveni karton
foto: Kurir televizija

- Kako možete da kažete da je to isti narod. Ako oni za sebe kažu da nisu isti narod. Ja sam bio u Harkovu u vreme invazije da vidim stanje stvari. Razgovarao sam sa Rusima koji su uzeli oružje da se bore protiv ruske vojske jer su im upali u dom. Oni nemaju tamo taj nacionalni kao mi ovde. Mi mislimo jer smo imali nacionalne ratove i netrpeljivosti da svako parče sveta funkcioniše tako. Ne, oni nikada nacionalnu mržnju i nikada nisu bili obespravljeni Rusi ili Ukrajinci i nikada se to nije desilo. Dešavali su se pojedini ispadi kao što se svuda dešavaju, ali na jednom organizovanom nivou se nije dešavalo - rekao je Stojković.

Crveni karton
foto: Kurir televizija

- Pa u Donbasu od 2014. godine gde je hiljadu ljudi stradalo to baš i ne bi bilo pojedini ispadi - rekao je Antonijević.

Crveni karton
foto: Kurir televizija

- Od 2014. do danas iz Donbasa koji je pod ruskom kontrolom, pobeglo 2,2 miliona stanovnika, prebeglo. Rusi sad beže od mobilizacije i Putinovog režima, prepun ih je Beograd. Oni žele da odu u zajednicu evropskih naroda jer su videli kako njihovi susedi žive. Jedan Ukrajinac dok je živeo pod Rusima imao je teškoću da prehrani porodicu, a onda vidi Čeha koji nema takav problem. I onda Putin zbog toga pošalje tenkove - rekao je Stojković.

Crveni karton
foto: Kurir televizija

- To se zovu dezerteri, tih 40.000 Rusa koje je došlo iz zemlje od 150.000.000 ljudi. Ne mogu nikako drugačije da nazovem ljude koji napuste svoju zemlju u toku rata - rekao je Antonijević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

13:16

UKRAJINA IMA KECA U RUKAVU? Pobedničku taktiku drže u VELIKOJ TAJNOSTI! Analitičari: RAZBIĆE RUSKU VOJSKU OKO HERSONA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track