KOMENTAR: Kina kreće na novo putovanje, deli nove prilike sa svetom!
Foto: Foto:Kineska medijska grupa

drugi stogodišnji cilj

KOMENTAR: Kina kreće na novo putovanje, deli nove prilike sa svetom!

Planeta -

"Sada krećemo na novo putovanje sveobuhvatne izgradnje moderne socijalističke zemlje, marširajući ka drugom stogodišnjem cilju i promovišući veliko podmlađivanje kineske nacije kroz kineski put ka modernizaciji". Članovi Stalnog komiteta Politibiroa 20. Centralnog komiteta Komunističke partije Kine sastali su se u podne 23. oktobra sa kineskim i stranim novinarima. Si Đinping, generalni sekretar CK KPK-a, obrazložio je centralni zadatak KPK- a u novoj eri, ističući potrebu da se težnja naroda za boljim životom pretvori u stvarnost i da stvori više mogućnosti za svet sopstvenim razvojem Kine.

Tek završen 20. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine ukazao je na put napred i smernice za ostvarenje drugog stogodišnjeg cilja Kine u novoj eri i novom putovanju, i pružio je važnu priliku međunarodnoj zajednici da dalje razume upravljanje KPK-a zemljom.

Izraz "Kineski put ka modernizaciji" privukao je veliku pažnju međunarodnih posmatrača. Taj kongres je jasno definisao karakteristike i suštinske zahteve kineskog puta ka modernizaciji, i izneo strateške planove za sveobuhvatnu izgradnju moderne socijalističke zemlje i sveobuhvatno promovisanje velikog podmlađivanja kineske nacije.

U poređenju sa starim putem modernizacije na Zapadu, koji je kapitalno centriran, polarizovan, materijalistički i ostvaren putem pljačke u inostranstvu, ovaj novi put ka modernizaciji kojim Kina uspešno ide rešio je mnoge probleme u razvoju ljudskog društva i pružio novu opciju čovečanstvu za postizanje modernizacije.

Pred budućnošću, kako je naglasio generalni sekretar Si Đinping, ipak je neophodno osloniti se na narod da ostvari novi istorijski cilj. Si je naglasio da Kina uvek ceni zajedničke vrednosti celog čovečanstva i nastavlja da

unapređuje izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo. Pored toga, on je dodao da će vrata Kine za otvaranje biti sve veća i da će Kina stvoriti više mogućnosti za svet sopstvenim razvojem.

Razvoj Kine je neodvojiv od sveta, a razvoju sveta je takođe potrebna Kina. Ubrzava se izgradnja nove razvojne paradigme sa dvostrukim ciklusom, u kojoj domaći ekonomski ciklus igra vodeću ulogu dok međunarodni ekonomski ciklus ostaje njegovo produženje i dopuna, izgradnja visokog socijalističkog tržišnog ekonomskog sistema i promovisanje otvaranja na visokom nivou... To će obezbediti širi prostor za razvoj svih vrsta preduzeća u Kini.

Svet je svestan kroz važna dostignuća postignuta na 20. Nacionalnom kongresu KPK-a, da je Komunistička partija Kine ključ za sveobuhvatnu izgradnju moderne socijalističke zemlje i sveobuhvatno promovisanje velikog podmlađivanja kineske nacije.

Na novom putovanju svestrane izgradnje moderne socijalističke zemlje, Komunistička partija Kine sa punim pouzdanjem predvodi kineski narod u stvaranju novih i većih čuda koja će zadiviti svet, doneti razvoj i više koristi svetu.

Kurir.rs/Kineska medijska grupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track