KVAR AVIONA I LI GREŠKA U PILOTIRANJU GLAVNI KRIVCI ZA PAD SU-30SM: Letelica kao kamen pala na dvospratnu kuću u Irkutsku
Foto: PrintScreen Twitter

Novi detalji istrage

KVAR AVIONA I LI GREŠKA U PILOTIRANJU GLAVNI KRIVCI ZA PAD SU-30SM: Letelica kao kamen pala na dvospratnu kuću u Irkutsku

Planeta -

Kvar opreme i greška u pilotiranju smatraju se glavnim razlozima pada lovca Su-30SM u Irkutsku, usled čega su oba pilota poginula, preneo je Eastern ICUT.

Uveče 23. oktobra, vazdušno vozilo koje je prolazilo poslednja ispitivanja palo je na dvospratnu stambenu zgradu u mikrookrugu Novo-Lenjino.

Na mestu nesreće izbio je veliki požar . Niko od meštana nije povređen, pošto u trenutku pada borca u kući nije bilo ljudi. Pokrenut je krivični postupak zbog kršenja pravila za rad vazdušnog saobraćaja.

Izvori su naveli da su piloti izgubili svest tokom penjanja i da nisu odgovarali na zahteve sa zemlje. Nekontrolisani avion se kao kamen srušio na stambenu zgradu i raspao se.

Istražitelji su već zaplenili uzorke goriva iz rezervoara aviona i objedinjene stanice za ispuštanje gasa sa medicinskim kiseonikom, čiji je kvar mogao da dovede do tragedije. Rukovodstvo i zaposleni u fabrici aviona, odakle je poleteo Su-30SM, pozvani su na saslušanje. U ovom trenutku, glavne verzije vanrednog stanja su kvar aviona i greška pilota.

Kurir.rs/Vesti.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja