ROGOZIN ISPLIVAO IZ DUBOKE ILEGALE: Sa oznakom KOSOMOS u uniformi i sa oružejem u rukama pojavio se u Donbasu!
Foto: Twitter/ Tan Ryan

istok ukrajine

ROGOZIN ISPLIVAO IZ DUBOKE ILEGALE: Sa oznakom KOSOMOS u uniformi i sa oružejem u rukama pojavio se u Donbasu!

Planeta -

Dmitrij Rogozin, koji još nije dobio novu funkciju i nekako je nestao sa stranica ruske štampe, „pronašao” se u Donbasu. Bivši šef Roskosmosa stigao je u zonu specijalne operacije sa humanitarnom pomoći.

Kako je sam Rogozin pisao na svom Telegram kanalu, stigao je u zonu NVO sa humanitarnim tovarom, doneo zimske uniforme, toplu i izdržljivu obuću, vreće za spavanje, termo donji veš, itd za branioce Donbasa. Kako je navedeno, dovoljno da obuče bataljon i da još ostane. Prema dostupnim informacijama, ukupno je isporučena oprema za 500 boraca.

U okviru putovanja, visoki ruski zvaničnik, koji je uzeo pozivni znak „Kosmos“, sudeći po natpisu, obišao je i isturene položaje ruskih trupa u Zaporoškoj oblasti i u Donjeckoj oblasti, na s. Istovremeno snimio nekoliko fotografija za pamćenje sa već legendarnim komandantima koji se bore na teritoriji DNR.

Sa komandantima bataljona Rudar, Evil i heroj DNR Abhaz, kao i pukovnik Korpusa DNR, politički instruktor Basurin. Ljudi sa kojima sam se sprijateljio na prvoj liniji i u rasporedu jedinica izazivaju iskreno poštovanje. Uglavnom su u bliskoj prošlosti bili civili, a danas su najiskusniji komandanti bataljona. Pametan, detaljan, moćan i spreman za borbu sa neprijateljskim komandantima. Zajedno ćemo pomeriti planine, napisao je Rogozin.

U ovom trenutku nije sasvim jasno šta Rogozin radi u Donbasu, osim što isporučuje humanitarnu pomoć, nema izveštaja o njegovom sastanku sa rukovodstvom novih ruskih regiona. Istovremeno, ranije je predloženo da bi na čelu novog saveznog okruga, koji će uključivati dve nove republike, dve oblasti i Krim, mogao biti Rogozin. Kremlj niti potvrđuje niti opovrgava ove glasine. Jedino što je Peskov rekao je da će Dmitrij Olegovič uskoro biti zaposlen, imaće „novi posao“. U međuvremenu, Kosmos istovaruje i mitraljezom pregleda isturene položaje u Donbasu.

Kurir.rs/Tpowar.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track