ZAVRŠENA EVAKUACIJA STANOVNIKA HERSONSKE OBLASTI: Narod prebačen na levu obalu Dnjepra i bezbedne ruske regione
Foto: Printscreen Twitter

lider Krima Sergej Aksjonov objavio

ZAVRŠENA EVAKUACIJA STANOVNIKA HERSONSKE OBLASTI: Narod prebačen na levu obalu Dnjepra i bezbedne ruske regione

Planeta -

Evakuacija stanovnika Hersonske oblasti sa desne na levu obalu Dnjepra je završena, objavio je večeras na Telegramu lider Krima Sergej Aksjonov posle posete Hersonu zajedno sa prvim zamenikom šefa administracije predsednika Rusije Sergejem Kirijenkom.

- Posetio sam Herson zajedno sa prvim zamenikom šefa administracije predsednika Rusije Sergejem Kirijenkom. Otišli smo do luke i trajektnog prelaza na reci Dnjepar.

Radovi na preseljenju lokalnog stanovništva na levu obalu Dnjepra i bezbedne ruske regione su završeni. Drago mi je da su svi oni koji su želeli da napuste područje koje je pod ukrajinskom vatrom uspeli da to urade na brz i bezbedan način - naveo je Aksjonov, prenela je agencija TASS.

Vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo je 8. oktobra najavio da će civili koji žive na desnoj obali reke Dnjepar biti evakuisani na levu obalu, zbog opasnosti od poplava u slučaju da ukrajinska vojska napadne hidroelektranu Kahovka.

Takođe je rekao da je Ukrajina gomilala ogromne snage u blizini gradova Nikolajev i Krivoj Rog, pa su napori da se uspostavi veća odbrana bili još jedan razlog za premeštanje civila.

Regionalne vlasti su 19. oktobra ograničile ulazak u područja na desnoj obali reke.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track