MISTERIJA POSLEDNJEG LETA NEMAČKOG MILIJARDERA: Nikom nije jasno zašto je sa ženom i decom leteo rutom kojom niko ne ide? (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Christiane Schikorsky

OLUPINA PRONAĐENA, A TELU MILIJARDERA NI TRAGA

MISTERIJA POSLEDNJEG LETA NEMAČKOG MILIJARDERA: Nikom nije jasno zašto je sa ženom i decom leteo rutom kojom niko ne ide? (FOTO)

Planeta -

SAN HOZE - Kostarikanske vlasti potvrdile su da su pronašle olupinu privatnog aviona nemačkog multimilijardera Rajnera Šalera, ali njegovom telu još nema traga.

U privatnom avionu, koji nije imao ni crnu kutiju, bilo je prema nekim izveštajima petoro, a prema drugim više od tog broja putnika - među kojima je i cela njegova porodica - partnerka Kristijana Šikorski i njihovo dvoje dece - ćerka i sinčić.

Kostarikanske vlasti podsećaju da ovako mali avion nije u obavezi da ima crnu kutiju.

Rajner Šaler
foto: Facebook Printscreen/Christiane Schikorsky

Podsetimo, milijarder se obogatio na lancu fitnes studija u kojima širom sveta vežbaju milioni njegovih klijenata. Avion im se srušio nadomak obala Kostarike, kod grada Limon, prošlog vikenda kada je u taj tropski raj poleteo iz Meksika.

Kako navodi britanska agencija Rojters, Šaler (53) je putovao sa 44-godišnjom ženom, dvoje dece i 40-godišnjim muškarcem, svi nemački državljani. Pilot (66) je švajcarski državljanin.

Dosad su nađena dva tela - jednog odraslog i jednog deteta, ostaci aviona i prtljag.

Uzrok pada milijarderovog aviona zasad je potpuna misterija kao i odluka da se leti baš tom rutom, kojom inače niko ne ide.

Istražioci sumnjaju da je pad pritiska u kabini mogao da dovede do toga da putnici i pilot izgube svest posle čega je došlo do pada.

Poslednja slika pred let smrti
Poslednja slika pred let smrtifoto: Facebook Printscreen/Christiane Schikorsky

Još čudnije je, kažu, što je milijarder Šaler samo par trenutaka pre pada koristio vocap aplikaciju.

1 / 8 Foto: Facebook Printscreen/Christiane Schikorsky

Međutim, objašnjenje za to bilo bi da njegov telefon nije bio u "flajt modu" i da je ostao onlajn čak i posle rušenja, iako je on u tom trenutku možda već bio mrtav.

Kurir.rs/Reuters/Timenews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track