ZAVRŠENA DELIMIČNA MOBILIZACIJA U RUSIJI: Ministarstvo odbrane objavilo, zaustavljene sve aktivnosti u vezi sa regrutacijom
Foto: EPA / Michail Klimentyev/Sputnik / Kremlin

izvršen zadatak

ZAVRŠENA DELIMIČNA MOBILIZACIJA U RUSIJI: Ministarstvo odbrane objavilo, zaustavljene sve aktivnosti u vezi sa regrutacijom

Planeta -

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je završena delimična mobilizacija, koja je korišćena za slanje pojačanja u Ukrajinu, navodi RIA Novosti.

U saopštenju u ime ministra odbrane Sergeja Šojgua, ministarstvo je navelo:

"Zaustavljene su sve aktivnosti u vezi sa regrutacijom na vojnu službu od strane vojnih komesarijata, zajedno sa organima izvršne vlasti konstitutivnih entiteta Ruske Federacije, građana u rezervnom sastavu. Zaustavlja se priprema i dostava sudskih poziva".

Kako se navodi, prema instrukcijama, naređuje se povratak celokupnom osoblju vojnih komesarijata koji se bavi obezbeđenjem delimične mobilizacije od 31. oktobra ove godine. da obavljaju svoje dužnosti kao i obično.

Ubuduće će se rad vojnih komesarijata za regrutovanje Oružanih snaga Ruske Federacije organizovati samo prijemom dobrovoljaca i kandidata za vojnu službu po ugovoru.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. septembra najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track