PET LAVOVA POBEGLO IZ ZOOLOŠKOG VRTA U SIDNEJU NA OČIGLED POSETILACA: Mužijak i 4 mladunca prošetali nakratko izvan rešetaka
Foto: Kurir TV

nema povređenih

PET LAVOVA POBEGLO IZ ZOOLOŠKOG VRTA U SIDNEJU NA OČIGLED POSETILACA: Mužijak i 4 mladunca prošetali nakratko izvan rešetaka

Planeta -

Pet lavova izazvalo je hitan slučaj u australijskom zoološkom vrtu nakon što su nakratko pobegli iz svog ograđenog prostora. Posetioci su izvedeni na sigurno, ali u incidentu nije bilo povređenih.

Odrasli mužjak lava i četiri mladunca primećeni su ispred ograđenog prostora u zoološkom vrtu Taronga u Sidneju u sredu ujutro. U zoološkom vrtu još ne znaju kako su lavovi uspeli da pobegnu.

Direktor Sajmon Dafi opisao je incident kao "značajan incident" koji će biti detaljno istražen. On je lokalnim medijima objasnio da su lavovi ušli u mali prostor pored ograđenog prostora, oko 100 metara od mesta gde su pojedini posetioci spavali u šatorima u okviru „noćnog doživljaja“.

„Lavovi ni u jednom trenutku nisu napustili zoološki vrt”, rekao je on i dodao da su zaposleni podigli uzbunu u roku od 10 minuta nakon bekstva. Posetioci su premešteni na bezbednu lokaciju, a lavovi su se "mirno vratili" u svoj ograđeni prostor. Jedno mladunče je moralo da se uspava.

Razgled lavova u zoološkom vrtu neće biti moguć do daljnjeg zbog inspekcije.

Bekstva životinja u australijskim zoološkim vrtovima su inače retka. Godine 2009. lavica je pobegla iz svog ograđenog prostora u Mogo zoološkom vrtu južno od Sidneja i osoblje je moralo da je ubije zbog opasnosti koju je predstavljala za ljude.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track