NI KORAK NAZAD: Putin je izdao TAJNU NAREDBU, Rusi se spremaju na odbranu Hersona, desnu obalu Dnjepra NEĆE DATI
Foto: EPA/SERGEJ BOBYLEV / KREMLIN POOL

ukrajinski vojni stručnjak o predstojećoj ofanzivi

NI KORAK NAZAD: Putin je izdao TAJNU NAREDBU, Rusi se spremaju na odbranu Hersona, desnu obalu Dnjepra NEĆE DATI

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin dao je ruskim trupama u oblasti Herson naređenje „ni korak nazad”, izjavio je ukrajinski vojni ekspert Oleg Ždanov na TV kanalu Kijev, prenosi dopisnik ruskog portala PolitNavigator.

- Neće biti „gesta dobre volje“, jer postoji politička odluka Putina – „ni korak nazad". Ona nije zvanična, ali jr potvrđuju neki izvori. Spremaju se za čvrstu odbranu. Činjenica da spremaju levu obalu ukazuje da opciju povlačenja sa desne obale smatraju jednom od mogućnosti razvoja događaja. Oni unapred spremaju levu obalu za odbranu da ne bismo mogli da pređemo Dnjepar.

Međutim, oni i dalje pokušavaju da pripreme Herson za ulične borbe. Gledajte, skidanje zastave ne znači da su otišli, jednostavno su sve administrativne institucije koje su formirali od kolaboracionista u Hersonskoj oblasti sklonili na levu obalu. Oni ne povlače trupe, već strukture moći - FSB, Nacionalna garda i trupe, a pokušavaju da dovedu što više trupa na desnu obalu “, rekao je Ždanov.

On je takođe nagovestio da će Oružane snage Ukrajine pokušati da opkole Herson.

- Po mom mišljenju, najverovatnije će Herson biti pod opsadom, a ne na juriš od Oružanih snaga Ukrajine. Bitke za Herson vredi čekati, kao i vojne operacije na prevazilaženju linija odbrane, koje ruske trupe danas pokušavaju da opremi. Reći ću ovo: oni neće tek tako predati desnu obalu“, naglasio je ukrajinski stručnjak.

(Kurir.rs/Polit navigator)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track